Zobacz pełną wersję : E-300 oprogramowanie
mam problem z wgraniem nowego oprogramowania do mojego aparatu,
mam wersje 1.0 -pomiar światła jest nieprecyzyjny,czy ktoś może mi pomóc,czy nowe oprogramowanie 1.3 można instalować tylko ze strony czy ktoś może mi wysłać?
Problem ? ojej, nie widzialem chyba jeszcze prostszej metody upgrade firmware... przeciez to sie samo dzieje, tylko potwierdzic trzeba...co za problem?
mam problem z komunikacją z serwerem cały czas jest failed,prubowałem z różnych komputerów może coś jest nie tak z aparatem .Program olympus master pobiera swoje aktualizacje pobrał 1.41 widzi aparat i jego oprogramowanie podczas łączenia z serwerem aparatu występuje błąd co ztym zrobić?
Może masz jakieś egzotyczne zabezpieczenia na kompie ??? albo płytka z olympusowskim oprogramwaniem która dostaleś ma jakiś bląd. Zarejestrowałeś się bez problemu. Dziwne bo to idzie jak w masło ??
no dokladnie... ja na XPku wszedlem na konto administratora, pozabijalem firewalle i dopiero odpalilem update
"Failed to comunicate with the server" ?
No to przeciez wyraznie napisane, blad po stronie serwera Olympusa, z aparatem jest wszystko ok..no albo firewall
btw Jeronimo, na ktorym porcie aktualizacjal leci ?
juz nie pamietam! jak mi firewall wywalil okienko to cos tam napisal. Dlatego drugie moje podejscie bylo bez firewalla (zabilem proces) :-)
No tak, musze wybadac, ostatnio postawilem sobie sprzetowego firewalla, wiec na pewno on blokuje, bedzie trzeba ktorys port odblokowac
dzięki za pomoc próbowałem wszystkiego nic nie pomogło dałem sobie spokój ,sprawdzam dzisiaj na tych samych ustawieniach i jest!!!!
jestem pewien że to wina serwera olympusa ,miałeś racje jak działa
to jest to dziecinnie proste.