PDA

Zobacz pełną wersję : FL 50 Made in Indonesia

anwas
26.01.06, 00:24
Witam.Już zdecydowałem się na lampę FL 50 a tu ciach...zrobiona w Indonezji.Jak sądzicie czy nie ma różnicy w jakości pomiędzy made in Japan a pozostałymi?Nie ukrywam że cieszy mnie że mój E1 jest made in Japan a może to tylko snobizm?Miałem kiedyś compact Canon S70,tez był z Japonii.Obudowa z metalu...hmm co o tym myśleć......??????????

KaarooL
26.01.06, 09:18
poczytaj ankietę odnośnie lamp, też miałem w rękach FL-50 z INDONEZJI... ****, na polski rynek to co najgorsze puszczają...

moim zdaniem kraj, w którym wytworzono sprzęt ma bezpośredni wpływ na kontrolę jakości wytworzonego sprzętu.

talu
26.01.06, 10:58
tez mam fl50 wyprodukowana w indonezji a kupiona zostala w usa wiec nie ma co mowic ze na polski rynek chlam sprowadzaja bo lampa spisuje sie bardzo dobrze

robin102
26.01.06, 22:33
Na polski rynek idzie chłam jak nic ,. Nawet to co jest zrobine w China lub Indonezji czy w innych krzakach na Stany jest lepszej jakości niż na Polskę . Tak jest , tak było i długo tak będzie. fabryki mają oddzielne linnie technologiczne produkujace na bardziej i mniej wymagające rynki . Na wałsne oczy to widziałem W fili RCA , oraz Sanyo. Tylko Q..wa czemu więcej płacimy za towar gorszej jakosci. Trzeba przestać cokolwiek kupować i to się zmieni.

Joki
27.01.06, 13:46
W Europie płacimy więcej za gwrancję 2-letnią. W USA mają tylko 1 rok... Można sobie dokupić na 2 lata, ale wtedy cena jest jak w Europie.

robin102
27.01.06, 20:36
Haaa ale jakie tam mają warunki realizacji , a jakioe u nas. Dżungla istna. Koszt gwarancji to 1-2% ceny gotowego produktu w sklepie.