Zobacz pełną wersję : FL 50 Made in Indonesia
Witam.Już zdecydowałem się na lampę FL 50 a tu ciach...zrobiona w Indonezji.Jak sądzicie czy nie ma różnicy w jakości pomiędzy made in Japan a pozostałymi?Nie ukrywam że cieszy mnie że mój E1 jest made in Japan a może to tylko snobizm?Miałem kiedyś compact Canon S70,tez był z Japonii.Obudowa z metalu...hmm co o tym myśleć......??????????
poczytaj ankietę odnośnie lamp, też miałem w rękach FL-50 z INDONEZJI... ****, na polski rynek to co najgorsze puszczają...
moim zdaniem kraj, w którym wytworzono sprzęt ma bezpośredni wpływ na kontrolę jakości wytworzonego sprzętu.
tez mam fl50 wyprodukowana w indonezji a kupiona zostala w usa wiec nie ma co mowic ze na polski rynek chlam sprowadzaja bo lampa spisuje sie bardzo dobrze
Na polski rynek idzie chłam jak nic ,. Nawet to co jest zrobine w China lub Indonezji czy w innych krzakach na Stany jest lepszej jakości niż na Polskę . Tak jest , tak było i długo tak będzie. fabryki mają oddzielne linnie technologiczne produkujace na bardziej i mniej wymagające rynki . Na wałsne oczy to widziałem W fili RCA , oraz Sanyo. Tylko Q..wa czemu więcej płacimy za towar gorszej jakosci. Trzeba przestać cokolwiek kupować i to się zmieni.
W Europie płacimy więcej za gwrancję 2-letnią. W USA mają tylko 1 rok... Można sobie dokupić na 2 lata, ale wtedy cena jest jak w Europie.
Haaa ale jakie tam mają warunki realizacji , a jakioe u nas. Dżungla istna. Koszt gwarancji to 1-2% ceny gotowego produktu w sklepie.