PDA

Zobacz pełną wersję : Odzyskanie zdjęć -może ktoś wie -może pomoże

Krzyś
2.01.06, 20:08
Witam mam C-770 xD-Picture Card 512MB i problem tzn włączyłem aparat i od razu pojawiło mi się na wyświetlaczu okienko CARD SETUP gdzie do wyboru mam albo format albo power off (a dzień wcześniej normalnie robiłem foty) . Czy jest jakiś sposób żebym mógł odzyskać zdjęcia z karty mam sporo zdjęć i szkoda jest mi je usunąć :( . Może jeszcze ktoś mógłbywytłumaczyć dlaczego tak się stało :?:

qwerty
2.01.06, 20:13
u mnie kiedys pomogło włozenie karty do czytnika i potraktowanie programem do odzyskiwania plikow. Po odzyskaniu oczywiscie format karty.
Przypuszczam ale jedynie przypuszczam ze powodem u mnie było przedwczesne wyłączenie aparatu zanim został ukonczony zapis na karcie ostatnio wykonanej fotki.
Powodzenia.

Krzyś
2.01.06, 20:28
Czytnik -znaczy się jakiś specjalny sprzęt już Ja takiego nie mam :( zresztą programu tez nie ale Dzięki za odpowiedz :!:

qwerty
2.01.06, 22:04
poszukałbys troszke... ;)
http://olympusclub.pl/?s=download&kat=17
a czytniki są teraz montowane standardowo w wiekszosci kompow - oddzielnie tez mozesz kupic (jesli nie masz w kompie) - warto miec a chyba nie jest bardzo drogi.

Krzyś
2.01.06, 22:26
Wielkie dzięki pomogłeś mi bardzo jeszcze tylko mała proźba nazwa takiego czytnika jakiś symbol czy coś bo ja takiego czegoś niewidziałem i niewiem co to jest -poprostu ciemny jestem w te klocki :?

qwerty
2.01.06, 23:02
przykładowy czytnik: http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/2995#
zresztą w tamtym sklepie (jak i prawie kazdym ze sprzetem foto) jest ich wiele...

Krzyś
3.01.06, 19:28
Dzięks :D

aldus
7.01.06, 12:10
Ja ok. rok temu odzyskałem skasowane pliki przy pomocy programu Handy Recovery 2 .Operację wykonałem bezpośrednio po podłączeniu aparatu do kompa. Pamiętam że było trochę roboty z przywróceniem im sensownych nazw ale zdjęcia były w porządku. Tylko nie pamiętam czy było to po pomyłkowym zastosowaniu polecenia format czy erase, a to może być różnica.
Pozdrawiam Aldus

Krzyś
10.01.06, 13:10
dzięki za pomoc! Kupiłem czytnik hama 19 in 1 i wszystko udało się odzyskać :D

Roman R
31.01.06, 19:16
i pomogło gdy wyjąłem akumulatory i kartę i złożyłem ponownie do kupy. :D