Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co wybrać

tidia
1.01.06, 15:45
CzescPanowie kupilem se aparacik plimpusa c765.Z natury juz taki jestem ze zaraz chce miec wszystkie akcesoria do niego.Np chce dokupic do niego statyw ale nie wiem jaki napewno ok 130-140 cm wys. ale wybrac drogi czy tani?jakiej firmy?

Oraz chce kuopic oslone na obiektyw nie wiem czy kupowac sama tuleje potem oslone i jakies filtry czy kupic komplet np z allegro ale te komplety sa takie liche ,takie byle co?

poradzcie co wy byscie wybrali?

moze wzuccie jakies linki?Dzieki za odpowiedz

lowca krokodyli
5.01.06, 21:04
Ja osobiście używam statywu Velbon DF 50 (kupiłem na www.abitus.pl) i zestawu firmy King (tuleja,filtr UV i dekielek), zestaw kupowałem już dosyć dawno na www.agito.pl . Jestem w pełni zadowolony ze statywu i zestawu King i uważam, że nie warto kupować drogiej tulei i filtru UV. A co do statywu to te tańsze (za swojego zapłaciłem 149) powinny być też dobre, ale zawsze może się trafić jakiś wadliwy egzemplarz (dlatego radzę zamawiać z jakiegoś sprawdzonego sklepu żeby można było ewentualnie bez problemów wymienić sprzęt). I zamów najlepiej wysoki statyw (koło 150-160cm) bo czasami może zabraknąć tych 10 cm i będzie nieprzyjemnie. Używam aparatu Olympus C-760 (wielkościowo taki sam jak C-765) do którego akcesoria są zgodne również z C-765.