Zobacz pełną wersję : Piwonia
Tadeusz Jankowski
26.12.05, 22:25
Piwonia do oceny.
http://arturo.serv01.net/olympus/upload/pliki/P5180198Resize2.jpg
TJ
Nie mam się do czego przyczepić. Ładny kolor i do tego bardzo przyjemne rozmycie tła. Fajne makro z konkretną roślinką.
Trochę rozprasza uwagę pajęczyna z prawej strony między górą kielicha a liściem ale rozumiem, że natury nie poprawiamy :) Tylko jedną roślinkę udało się upolować? az chciałoby się więcej obejrzeć takich widoczków w te ciemne dni (u mnie nadal nie ma ani słońca, ani śniegu...)
pozdrowionka!
mi sie podoba tlo, natomiast kompozycja juz mniej. kwiat zajmuje prawie caly kadr, do tego liscie ktore niby widac , a nie do konca.
masz ujecie jak widac srodek ?
Tadeusz Jankowski
27.12.05, 14:55
Mi sie tez nie do konca podoba. Ostateczny kadr kwiatka w otoczeniu naturalnym jest wynikiem kompromisu, walki z wieloma przeciwnościami. Tak bylo też tutaj. Zejście w dół zabieralo by wymowę pąkowi, jego krągłości wydobywanej przez refleksy świetlne, dlatego wybralem niedopowiedzenie, listki nie są pokazane pełniej, ale mialem nadzieję, ze widz domysli sie, ze unoszą, podają rozkwitającą purpurę.
Pzdr, TJ.
niestety pukasz pod zly adres.. przykro mi, ale ja jestem amatorem , a przygoda z fotkami to moje hobby po pracy..nie udziele Ci zadnej profesjonalnej wskazowki , poniewaz nie skonczylem ,zadnej szkoly w tym kierunku.
moge Ci jedynie napisac od siebie :
- dobry aparat
- obiektyw makro
- ciekawy obiekt
- dobre swiatlo
- ciekawy pomsyl na zdjecie i kadr
- szczescie tez sie przyda ;)
tyle ode mnie.
pozdro.