Zobacz pełną wersję : Test E 500 w Foto
szwedowski
19.12.05, 22:52
Piszą na plus , testy w studio
A mozna o dokladniejsze wskazanie gdzie jest ten test samo foto malo mi mowi.
szwedowski
19.12.05, 23:32
Magazyn Fotograficzny "Foto"nr.grudniowy,test w studio-portret.
Model wysoko oceniony za jakość zdjęć z kitem 14-45,za użyteczny
uznano ISO 800 a ISO 400 nawet bdb.do powiekszeń wystawowych.
Ciekawy jestem jakości z 50/2
Świetnie :lol: Dobrej prasy nigdy za wiele.
A biorąc pod uwagę to, że szkła Zuiko Digital 14-45 i 40-150 zostały uznane wg. testów np. w fotokurierze 8/2005 za najlepsze obiektywy amatorskie w porównaniu z konkurencyjnyjnymi konstrukcjami Canona, Nikona, Tamrona i to zarówno pod względem optycznym jak i mechanicznym to w powiązaniu z niewygórowaną ceną zestawu Olympus E500 + 14-45 + 40-150 jest to obecnie w swojej klasie jedna z najatrakcyjniejszych propozycji na rynku.
A większa liczba zadowolonych użytkowników = rozwój systemu.
Dziekuje za dokladne info. Racja te szkielka sa calkiem przyzwoite :)
Dobrze ,że wysłali kogoś z załącznikiem do redakcji.
A tak na poważnie to, aż zdziwienie bierze , ze jest przychylna prasa dla olka. Skąd ta złośliwosć pismaków w innej kolorowej prasie..
A szkiełka zuiko wystarczy wziąć do reki żeby zobaczyć ,że konkurencyjne kity to jakaś prowokacja.
Dobrze ,że wysłali kogoś z załącznikiem do redakcji.
A tak na poważnie to, aż zdziwienie bierze , ze jest przychylna prasa dla olka. Skąd ta złośliwosć pismaków w innej kolorowej prasie..
A szkiełka zuiko wystarczy wziąć do reki żeby zobaczyć ,że konkurencyjne kity to jakaś prowokacja.
Redaktorzy Foto zawsze wypowiadali się życzliwie na temat Olympusa i samego systemu 4/3. Ponado do tej pory zapytywani redakcyjni eksperci co wybrać E1, czy coś z konkurencji odpowiadają że E1 gdyż to profesionalne body itd.. Osobiście uważam że, panowie z Foto to profesionalna ekipa, a ludzie z innych mniej fachowych pism są tymi co albo robią jakieś testy przy minimum wiedzy, albo przedrukowywują teksty z pism o podobnej tematyce ogólnej.
Z prasy to czytam tylko fotokurier i nie dlatego tylko ,że są przychylni dla olka.
a ja nie czytam praktycznie zadnej prasy od 2-3 lat... w zyciu kupilem jedna gazetke foto i od razu rozczarowanie (grudniowy FVD z niedorobionym artykulem o E-1,) wiec niepredko kupie jakis papier...
po prostu, wszystko jest na stronach a jesli nie oficjalnie to na forach. po pol roku sledzenia Cyberfoto, Swiatfoto i oczywiscie Olympus Club kupilem najglosniejsza polska ksiazke o fotografii. i co? jedyne o czym nie wiedzialem to zastosowanie polowek szarych dla zmniejszenia kontrastu oraz cala masa informacji o srednim formacie...
...więc ja kupiłem sobie gazetę, taką jedną ze zdjęciami i tam napisali, że Olek tylko do Wigilii, nie dłużej i ja tej gazety już nie będę kupował, no bo nie wiem, o co... :wink: Ludzie na chleb zarabiają artykułami-karykaturami, a do nieba i tak pójdą ci, którzy go rozdają... A dodam jeszcze, że lubię drukowane, lubię dotykać i czuć... A poza tym Olo jest OK, Wy jesteście OK, redaktorzy wypadają przez KO i tak to się kręci...