Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dżwięk przycisków E500?

jawi
19.12.05, 10:59
Witam wszystkich. Jestem tu nowy chociaż czytam to forum już od dłuższego czasu. Do wczoraj posługiwałem się C750UZ. Od wczoraj posiadam również E-500. ( REWELACJA)
W instrukcji napisali , że jest w menu funkcja wyłączająca i włączająca dżwięk przycisków. W moim Olku przyciski nigdy nie wydają dżwięków niezależnie czy włączę czy wyłączę (ON/OFF)
Chciałem to reklamować. Dzwoniłem do milego pana z serwisu w Duchnicach, który powiedział mi, że żaden e500 nie wydaje dżwięków przyciskami.
Moja prośba do posiadaczy tego Modelu. Sprawdżcie u siebie czy Pan z serwisu nie robi mnie w konia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

RasteR
19.12.05, 12:17
http://www.cyberfoto.pl/viewtopic.php?t=29382

jawi
19.12.05, 16:28
No co jest ? Nikt na forum Olympusa nie ma modelu E500 ?
Proszę pomóżcie !!! . Sprawdżcie u siebie czy przyciski
wydają jakieś dżwięki . Muszę to wiedzieć dzisiaj , bo jeśli mój egzemplarz jest uszkodzony mam szansę wymienić na inny.

Pozdrawiam

RasteR
19.12.05, 16:53
przecież odpowiedziałem Ci na Cyberfoto i dodatkowo wkleiłem tu link

poza tym ludzie są w pracy pewnie jeszcze...

acha... moje e500 nie wydaje dźwięków przyciskami. Jedyny elektroniczny dźwięk jaki wydaje to potwierdzenie ostrości.

jamek
19.12.05, 16:59
RasteR ma rację... u mnie też bez dźwięków (i chwała Bogu), poza potwierdzeniem ostrości

luc4s
19.12.05, 16:59
A po jakiego niby te dzwięki miałyby byc? Chyba byłaby to najgłupsza z możliwych funkcja.

jawi
19.12.05, 17:14
Bardzo Wam serdecznie dziękuję. Oczywiście pikanie przy naciśnięciu guzika nie jest do niczego potrzebne, ale w instrukcji, którą dostalem napisali że przyciski generują dżwięki ( czy jakoś tak ) więc, myślę sobie - skoro dałem tyle kasy ( 2999 Fotojoker) to chciałbym aby wszystko dzialalo prawidłowo ( pewnie i tak bym to wyłączył)

Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam

fotomic
19.12.05, 17:41
umnie w E1 jak nacisne przycisk MENU to wydobywa się melodyjka Przybiezeli do Betlejem .......................... tak świątecznie.

jamek
19.12.05, 17:51
:lol:
a po potwierdzeniu ostrości, przed zrobieniem zdjęcia odpala Ci się zapewne "Bóg się rodzi"

gregvip
19.12.05, 18:54
I z pod pryzmatu wyskakuje Aniołek w sztormiaku (uszczelniony)

Pozdrawiam

lepmity
19.12.05, 19:18
Wczoraj z japońskiego serwisu wgrałem do E1 nowy soft 1,5 - to jakieś świąteczne wydanie - które rozwiązuje wszystkie dotychczasowe problemy. Jest też mnóstwo melodyjek, tak jak w telefonach komórkowych. Zdjęcia możesz robić w całkowitej ciemności bez potwierdzenia ostrości i wszystko jest cacy. Ale odkryłem przed chwilą super bajer, który pozwala przed wgraniem do body zmodyfikować dzwięki na własne - n.p. usłyszysz swój własny głos przy włączeniu aparatu "Jestem Twoim sługą - co mogę dla Ciebie zrobić". Do E500, również jest jest nowy świąteczny soft. Najgorszym jest jedynie fakt opłaty, która wynosi 21 dolarów...
Przesyłam Wszystkim Świąteczne Pozdrowienia.

luc4s
19.12.05, 20:23
zrobił się OT proponuję zamknąć.

robin102
19.12.05, 20:23
Ech !! już dawno się tak nie uśmiałem . Lubię te forum !!!
Homek nic śmiesznego nie napisał ???