PDA

Zobacz pełną wersję : E-500 ... Wigilia na Rynku Krakowa .... reportaz

lech2
18.12.05, 21:12
Krotki reportaz z Rynku Glownego Krakowa .
"Oficjele" .... tudziez lokalna biedota :
http://lech.biezanow.net/kra_wigil2005/index.html

Jeronimo: przenioslem na wlasciwe forum

Jeronimo
19.12.05, 02:20
no troche mi sie trudno ocenia reporterke bo tych klimatach to sie malo co znam... jedynie co mi sie bardzo nie podoba to uklad samych miniaturek na stronie WWW (no wiem ze fotki powinienem oceniac no ale mysle ze calosc tez sie liczy) .... korzystajac okazji chcialem serdecznie Cie powitac :] Dopiero zauwazylem ze Ty jestes osoba ktorej stronke i wypowiedzi znam dobrze z grupy dyskusyjnej (ktora kiedys dosc aktywnie czytalem)

pozdrowionka

lech2
19.12.05, 04:02
klimatach to sie malo co znam... jedynie co mi sie bardzo nie podoba to uklad samych miniaturek na stronie WWW (no wiem ze fotki powinienem oceniac no ale mysle ze calosc tez sie liczy) .... korzystajac okazji chcialem serdecznie Cie powitac :] Dopiero zauwazylem ze Ty jestes osoba ktorej stronke i wypowiedzi znam dobrze z grupy dyskusyjnej (ktora kiedys dosc aktywnie czytalem)

pozdrowionka

NIE prosilem o ocene zdjec .... rowniez NIE prosze o przemieszczanie,
wrecz NIE zycze sobie w przyszlosci, zachowanie owe postrzegam
jako malo odpowiedzialne tudziez naduzywanie uprawnien!

Nadto uklad i forma pokazania przedstawianych zdarzen jest indywidualnie interpretowana
- kazdy reportaz ma byc opwiescia wydarzenia jakie sie pokazuje .....
ma byc kontynuacja !

Pokazujac ow reportaz tam gdzie pierwotnie umiescilem
- byl zamierzonym celem -
mial prezentowac sprzet w warunkach innych jak
"imieniny u cioci" ...... zatem wypraszam sobie
ingerencje w adresowane przez nizej podpisanego fora !

Nie zalezy mnie na "byciu" w tej plejadzie uczestnikow, jezeli mam
byc pouczany o sposobie adresowania postow - oraz traktowany jak
przedszkolak !
Wiecej TAKTU mosci MODERATORZE .... oraz wiedzy, poniewaz
zdjecia reporterskie nie kwalifikuja sie do "kategorii OCEN" maja
inne przeslanie !
Prosze o tym pamietac !!!

bernardo
19.12.05, 10:28
Powiało galicyjską skromnością i pewnością siebie.....
Winszuję poziomu samooceny oraz sposobu wyrazistej nauki dla innych płynącej, jak nie zależy Ci na "byciu" w tej plejadzie zawodników to nikt Cię nie zmusza, nie męcz się.... cały świat przed Tobą stoi otworem....
Widzę tu zbyt niskie progi na Twoje szanowne nogi lech2.
Są inne wręcz wybitne fora, które w należyty sposób portaktują Twoje zamierzenia twórcze, dzieła.
p.s.
Moderator jak najbardziej słusznie postąpił....
Na forum panują z góry określone zasady, dla autopromocji i właściwego wyrażania przekazu służą indywidualne domeny autorskie, tam wszystko wolno...
A dla Ciebie drogi mościu bardziej odpowiednim forum byłby portal onePhoto.net - tam spokojnie możesz sobie nie życzyć zbędnych komentarzy,... z całym szacunkiem dla Twojej "twórczości"...
Pozdrawiam
ten jeden z plejady

dooomin
19.12.05, 13:34
No to powiało grozą. Jeszcze trochę a poszłyby w ruch sztachety ;)

luc4s
19.12.05, 17:05
:shock: :lol: :wink:

Panowie.....

A fakt, faktem zdjęcia bardzo ciekawe i chętnie Twoje lechu zdjęcia reporterkie zawsze przeglądam.

nurek
19.12.05, 17:19
Panowie nie róbmy ze swojego sympatycznego forum czegos na miare......... innych :wink:
Nie pozwólmy aby u nas było podobnie. Niech dalej panuje tutaj miła i spokojna atmosfera.

A fotki... Nie gustuje w tego typu tematach ale najbardziej podoba mi sie to ... (no przydałaby się numeracja) ... to z tym dymiącym kotłem wiszącym na łańcuchu :wink: .

bernardo
19.12.05, 18:05
Panowie nie róbmy ze swojego sympatycznego forum czegos na miare......... innych :wink:
Nie pozwólmy aby u nas było podobnie. Niech dalej panuje tutaj miła i spokojna atmosfera.

A fotki... Nie gustuje w tego typu tematach ale najbardziej podoba mi sie to ... (no przydałaby się numeracja) ... to z tym dymiącym kotłem wiszącym na łańcuchu :wink: .

Szanowne Panie i Panowie,
Nasze forum w mojej opinii jest forum o czytelnej i jasnej strukturze, nie komplikujmy sobie funkcjonowania poszczególnych działów utworzonymi na kolanie ideami, myślami przewodnimi, że ma to tak wyglądać i tu i tam ma być.
A na innych forach?..... różnie bywa i często jest po prostu "śmietnik" i bałagan. I po to są moderatorzy.
Nie chcę komentować wypowiedzi lecha2 szczegółowo, jak również nie będę się odnosił zarówno do formy i jakości technicznej fotoreportażu bo nie tędy droga w tym przypadku. Zresztą nie rozumiem założenia autora, że nie zależy jemu osobiście na ocenie zdjęć - co zresztą jest podstawą przekazu dobrego fotoreportażu, diabeł tkwi w szczegółach... Fotoreportaże rządzą się swoimi prawami, są ciekawym i wymagającym wyzwaniem i są dla ludzi. Zawsze prowokują do dyskusji. Fotoreportaż nie poddany analizie (pod względem merytorycznym, kompozycyjnym i technicznym) jest martwym jak dla mnie. Temat rzeka. Dla ciekawskich tematu mogę polecić galerie Macieja Skawińskiego - fachowca w branży.
Z mojej strony OT.

Jeronimo
19.12.05, 18:42
Nie zalezy mnie na "byciu" w tej plejadzie uczestnikow, jezeli mam
byc pouczany o sposobie adresowania postow - oraz traktowany jak
przedszkolak ! ja tu cie serdecznie witam a ty mi ja o jakims przedszkolaku wylatujesz... eh brak mi slow!
nie bede sie w toba wdawal w dyskusje... jak zlamiesz regulami to zareaguje (bo zawsze to robie i mam gdzies czy jestes amator czy jakis doswiadczony profesionalista).

pozdrawiam

OKO
19.12.05, 21:54
lech2 nie dosc , ze zrobiles fotki do **** , to jescze sie rzucasz.

Jeronimo wychodzi do Ciebie z wyciagnieta reka, a Ty jak "wielki fachowiec" szefa przygrywasz. chlopie z takimi fotkiami swiata nie zwojujesz , a i troche pokory by sie przydalo..

Dziadek
20.12.05, 15:35
Chciałbym trochę ostudzić Wasze gorące głowy.
Sądzę, że prawem/obowiązkiem Moderatora jest czuwanie nad porządkiem na tym forum.
W tym wypadku uważam jednak działanie Moderatora za chybione, bo przecież Lechu nie po to wstawił linka do swoich zdjęć by je poddać ocenie lecz zabrał głos w dyskusji na temat "Mam E-500" a że zdjęcia lepiej przybliżają temat jaki ten nasz ulubiony aparat jest, jak się sprawuje z różnymi obiektywami to, IMHO ten link był jak najbardziej na temat.
Umieszczenie go w "Ocenie zdjęć" wywołało całkiem niepotrzebną krytykę, na której Autorowi pewnie wcale nie zależało.
Osobiście bardzo cenię rady Lecha i za jego namową kupiłem swego czsasu w Wigilię 2003 roku cały komplet E-1 z obiektywwami, lampą i innymi drobiazgami.

Z przyjemnością zaglądam na to Oly forum i cenię je właśnie za fachowość, przyjazny stosunek do nowicjuszy i wysoką kulturę.
Od czasu zaistnienia E-10 czytam wszystko na Oly-e.de i muszę przyznać, że tyle ciepła i koleżeństwa nie ma na innych forach.
Ucieszyłem się więc gdy i na polskim forum znalazłem podobną atmosferę.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam.

PS wytłumaczcie mi proszę jak napisać linka by się sam otwierał bo mam z tym kłopot :)

nurek
20.12.05, 15:58
PS wytłumaczcie mi proszę jak napisać linka by się sam otwierał bo mam z tym kłopot :)

Czy chodzi o to jak wstawić zdjęcie tak żeby się wyświetlało czy masz na mysli coś innego ?

Dziadek
20.12.05, 18:29
Chodziło mi o wstawienie linka do innej strony, już mi Admin wytłumaczył.
Dzięki
Pozdr

Jeronimo
20.12.05, 20:34
Waszmosc lech2 napisal ponownie tego posta na forum E-System wiec zamykam ten temat!