PDA

Zobacz pełną wersję : ZbiorJesiennychLisciNaBetonie

excel
14.12.05, 23:22
abc

bernardo
15.12.05, 00:36
Mnie osobiście podoba się zdjęcie nr 1 - poprzez barwy i faktury uzyskano efekt "żywej kamiennej tablicy", może tylko szkoda, że kadr zbyt centralny :( . No i powinieneś troszkę wyostrzyć zdjęcie i dodać kontrastu. Pozostałe 4 zdjęcia traktuję jako reportaż bez emocji. Przydałoby się spróbować ująć temat w innych perspektywach 8) poeksperymentować z głębią ostrości ...
Generalnie postaraj się unikać centralnego kadrowania (chyba, że jest w danym momencie wskazane i jedynie słuszne).
pozdrawiam

OKO
15.12.05, 14:26
podoba mi sie ostatnie, choc wszystkie sa lekko nieostre.

Tadeusz Jankowski
15.12.05, 20:01
Najbardziej podoba mi się ostatnie, jest w nim dużo światła i cienia, zestawienie kruchego, delikatnego listka lśniącego jesiennymi barwami z kanciastą, chropowatą powierzchnia bruku.
Wszystkie zdjęcia mają jakiś wydźwięk. Przypuszczalnie mniej więcej to samo, co powyżej chciał autor powiedzieć na pozostałych fotkach, ale ekstremalna redukcja pikseli celem przystosowania do witryny pspowodowała prawdobodnie zaginięcie subtelności w barwach, w światłach i cieniach oraz ubytek ostrości (główna wada zdjęć, na którą zwracają uwagę komentatorzy na tej witrynie).
Odnosnie centralnego kadrowania, to mam pytanie, co to by dało perpektywę, inny wydźwięk, inny klimat, jekies napiecie, no nie wiem.
Pzdr, TJ

dooomin
17.12.05, 16:47
Więcej gry świateł by się przydało. Jakieś ostrzejsze cienie.
Z całego zbioru najlepsze ostatnie.