PDA

Zobacz pełną wersję : reset licznika po kopiowaniu z xd na cf w oly 5060

aldus
18.11.05, 02:46
Witam wszystkich . Jestem tu pierwszy raz po rejestracji na tym forum.Używam c-5060 już prawie dwa lata i jestem z niego b.zadowolony - na tyle że następnym aparatem też zapewne będzie wyrób tej firmy.Przyzwyczaiłem się do różnych wad posiadanego aparatu, także do tej jak w temacie.Ale czasami mam wątpliwość czy to dotyczy tylko mojego egzemplarza czy może ten typ tak ma, a może popełniam jakiś błąd Po skopiowaniu pliku z karty xd na cf resetuje się licznik zdjęć tak że, począwszy od tego skopiowanego pliku, numeracja biegnie od początku.Zmiana firmweru nic tu nie pomogła. Szukałem na tym i innych forach czy ktoś już się z tym spotkał ale bezskutecznie.
Pozdrawiam Aldus.

(A)rturo
18.11.05, 09:40
A wylaczyles opcje w menu? Filname - > Auto - w takiej pozycji masz?
Bo podejzewam ze masz Filname -> Reset

aldus
18.11.05, 09:46
Oczywiście że jest auto. To byłoby zbyt proste aby Wam zawracać głowę.
Aldus

(A)rturo
18.11.05, 10:02
A od poczatku kupna apratu masz taka 'przypadlosc' ?
A masz gwarancje? To moze warto wyslac na gwarancje

aldus
18.11.05, 11:00
Nie wiem czy od początku, dopiero niedawno zauważyłem związek między między resetem a kopiowaniem. Miałem już wcześniej takie nieplanowane resety i teraz podejrzewam ze to było to samo. Specjalnie to mi nie przeszkadza, ale czasami denerwuje.
Mam jeszcze kilka tego typu spraw, mniej lub bardziej przeszkadzających, ale zapytam o nie wieczorem.Jeśli okaże się że dotyczą tylko mojego aparatu to pewnie w końcu zdecyduję się na serwis, bo zamierzam zostawić sobie ten aparat także po kupieniu lustrzanki. Najlepiej było by gdyby jakis posiadacz tego aparatu sprawdził to.
Pozdrawiam Aldus