Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : co mam kupić?? prosze o rade

igiełka
14.11.05, 22:40
witam wszystkich..potrzebuje kupić jakiś aparat cyfrowy, myśle o olympusie, bo brat ma i jest zadowolony..chciałabym się zmieścić w tysiącu złotych..najczęsciej robie zdjęcia na wakacjach i przy innych rodzinnych okazjach..znalazłam kilka modeli ktore mi się podobają wizualnie, ale wiem że to nie wszytsko, niestety parametry niewiele mi mówią..oto moje upatrzone modele:
http://www.ceneo.pl/56312#productLevel (brat ma takiego)
http://www.ceneo.pl/56312#productLevel (ten bardzo mi sie podoba, jest taki mały)
http://www.ceneo.pl/65673#productLevel (ten jest podobny to tego poprzedniego przykładau, nie wiem czym sie różnią ale też mi sie podoba)

jeśli ktoś może mi doradzić to będę bardzo wdzięczna..wole kupić jak najszybciej bo potem kasa sie rozejdzie i znów zostane będę musiała pożyczać od brata..pozdrawiam wszystkich

blady
15.11.05, 11:38
a ten drugi to jaki bo taki sam jak pierwszy (chyba złe linki się podpięły)?

Jakiś czas temu kupiłem z dziewczyną dla jej mamy Oly C-470 (wybór budżetowo-promocyjny) - i robi naprawdę fajne zdjęcia jak na tą klasę aparatu - zostaliśmy bardzo mile zaskoczeni a porównywaliśmy do Canona G5. Myślę że raczej wybierałbym aparat kompaktowy z większym obiektywem niż z mniejszym jak mju. Jeśli brat jest zadowolony, a Ty widziałaś zdjęcia z tego aparatu i widziałaś wywołane na papierze i nie masz zastrzeżeń to weź to co masz dobrze przetestowane.

ps no ale ciekawy jestem który Tobie się podoba taki mały... :wink:

igiełka
18.11.05, 00:36
miu mi sie podoba...
nie chce mieć takiego aparatu jak brat, bo jego moge zawsze pożyczyć na dzień lub dwa:-)
chciałam mieć coś innego, może dlaej posuniętego w ewolucji cyfrowej:-)
ten miu jest ok?? czy grorszy od tego co ma mój brat??

blady
18.11.05, 18:41
myslę że w takim ukladzie jeśli brat będzie Ci pożyczał to chyba nie ma się nad czym zastanawiać. Też będę sobie kupował na zapas jakąć cyfrę kompaktową i pewnie będzie do mju albo coś fuji może sony...
Sprawdź w sklepie czy szybko ostrzy ten mju bo to później to strasznie frustruje jak ustawianie ostrości trwa zbyt długo. powodzenia na zakupac :)

igiełka
18.11.05, 18:43
myślałam żeby kupić aparat przez net..polecasz czy odradzasz?

blady
18.11.05, 18:48
polecam. Nie korzystalem z zadnych specjalistycznych sklepow ale z allegro i jak na razie nie nacialem sie i jestem zadowolony. O sklepach poszukaj opini na forach dyskusyjnych - tutaj też coś pewnie znajdziesz.
Poszukaj aparatu na allegro.pl albo na swistak.pl. Najlepiej odbior osobisty. Sprawdz opinie i co u takiego sprzedawcy ludzie kupowali. Jak np. sprzedal 50 aparatów za 1000 pln to raczej chce zarabiac i nie będzie psuł sobie rynku. Sprawdz jak z gwarancja. I kupujesz na swoją odpowiedzialność...

igiełka
18.11.05, 18:53
na aukcjach to ja z kolei sie naciełam..wole sklepy jednak nie wiem tylko jak to jest z gwarancja...oni czesto przywożą ten sprzęt od dostawców z zachodu a jak mi się zepsuje cos to jaki serwis mnie obowiązuje? zachodni, czy polski?? jesli aparat jest na gwarancji np.??

blady
18.11.05, 18:55
a o gwarancje to zapytaj sie w konkretnym sklepie

zdrip
18.11.05, 19:18
chciałam mieć coś innego, może dlaej posuniętego w ewolucji cyfrowej:-)
ten miu jest ok?? czy grorszy od tego co ma mój brat??C-55, którego ma Twój brat jest zdecydowanie bardziej posunięty w ewolucji cyfrowej niż ten mju.