Zobacz pełną wersję : Co moze być przyczyną ??
Aparat mój Olympus 770UZ, coraż gorzej ostrzy. Wyraźnie wydłużył mu sie czas ostrzenia i ma spore problemy ze znalezieniem odpowiedniego punktu by sie na nim zatrzyamć.
Wydawało mi się, że to wina sprzętu lub słabego akumulatora, ale że nigdy nir obie w automacie przełączyłem z trybu A lub P na tryb Auto.
I o dziwo aparat ostrzy bardzo szybko, choć nie zawsze tam gdzie bym sobie tego życzył.
Co może być przyczyną:?:
Czy można go jakos przez port USB przeprogramować samemu :?:
ja tak mialem jak ktos mi paluchem do obiektywu dotknol - po wyczyszczeniu wrocilo all do normy
Gwarantuje, że mam obiektyw czyściutki :!:
Czy ktos ma jakiś pomysł :?:
Użyj opcji resetowania ustawień.
Jeśli nie pomoże, to chyba kłania się serwis...
Użyj opcji resetowania ustawień.
.Może krótka instrukcja :?: :?:
Bo chyba nie mówiesz o resecie karty xD :?:
Witam.
Podłączę się do wątku ale nie jako doradca tylko jako zainteresowany bo z moim c 4000 od jakichś 6 miesięcy dzieje się to samo. Ponadto jak już złapie ostrość to zawsze o ok 10-20 cm bliżej niż powinien. Przy każdym zdjęciu musze po wyostrzeniu przybliżyć się do obiektu żeby było OK.
Co to może być, że juz następnym model Olympusa ma podobne schorzenie :?: :?:
wylacz aparat
wybierz tryb A/S/M
otworz schowek na karte
wlacz aparat
wcisnij i przytrzymaj rownoczesnie przycisk "quickview" i "ok"
po ok 3 sek powinno pojawic sie menu
wybierasz camera -> reset
niedawno po zabawie programem do kontroli aparatu z kompa rowniez zaczol mi zle ostrzyc - reset pomogl
niedawno po zabawie programem do kontroli aparatu z kompa rowniez zaczol mi zle ostrzyc - reset pomoglDzięki serdeczne - dzis po pwrocie do domu sprawdze.
Jest naprawde coraz gorzej, bo już nawet na tematycznych programach nie ostrzy oddrazu, a za drugim czy trzecim razie.
Na 765 i 770 zamiast "QuickView" trzeba wciskać "Display", chyba.
W każdym razie jak nie jedno, to drugie.
Pozdr!
wcisnij i przytrzymaj rownoczesnie przycisk "quickview" i "ok"
Przytrzymać trzeba - "Display"
To DZIAŁA :twisted: :twisted: :twisted:
Wielkie dzięki.
Znowu odzysakłem swój aparat :!: Nie aż nie moge uwierzyć, ze jest taka różnica w ostrzeniu, a mam własnie rozładowaną baterie.
Pozdrawiam
Kurtka mać!! Jak to zrobić a c4000z? Jak robię to co piszecie to włącza mi się jakieś takie: camera control i jest on i off i tyle. Z tego co wiem to chodzi tu o obsługę aparatu z kompa np z cam2com czego kiedyś używałem ale gdzie ten reset?
Pozdrawiam
Niestety ja nie znam na to odpowiedzi :(
Ale mogę tylko tyle powiedziec - APARAT PRACUJE JAK BŁYSKAWICA - teraz :D:D:D