PDA

Zobacz pełną wersję : C8080 i wielki problem z obiektywem

WALDEMAR W.
14.09.05, 11:24
Witam wszystkich, mam od wczoraj aparat fotograficzny Olympus C8080, bez instrukcji polskiej (tyko chińska) obslugi ale ktoś mi powiedział że można w nim wykręcić obiektyw aby go wyczyścić (miał jakieś paproszki pod pierwszą soczewką) chciałem to zrobić ale od razu nie chciało puścić i nie chciał sie wykręcić więc ponowiłem próbe z większą siłą ale ostrożnie i w pewnej chwili cały obiektyw wyszedł ale ze środka wyleciała jakas zebatka czy coś podobnego nie wiem gdzie ją teraz wsadzić - co mam zrobić jestem zrozpaczony, w miejscu obiektywu jest teraz otwór obiektyw leży obok na stole i co teraz? Wkładam go z powrotem ale nie chce się wpasować wygląda jakby coś pekło a poza tym to coś podobnego do zębatki co wyleciało ze środka. :arrow: Aparat przywieziony z Chin z ich gwarancją. Prosze poradzcie co mam robić jestem zrozpaczony bo sprzęt mam od wczoraj i zapłaciem troche też za niego i co teraz?

grizz
14.09.05, 11:54
za rzeproszeniem: za głupotę się płaci...

1. odesłć na gwarancję
2. przesłac do serwisu olympusa
3. albo do niefirmowego serwisu

yacek
14.09.05, 11:57
Ja bym zadzwonił do naszego serwisu olympusa i dowiedział się ile bedzie kosztować naprawa bo niestety , ale skopałeś obiektyw .
Czy te "paproszki" za szkłem miały wpływ na jakość zdjęć ? Czy pogorszona była jakość zdjęć ?
O mamo , wykręcac obiektyw z hybrydy , nie idę na małego browca bo nie mogę ...

irek50
14.09.05, 12:03
a moderator śpi... :)

WALDEMAR W.
14.09.05, 12:03
było je troche widać jak coś jasnego fociłem pare czarnych kropek na fotkach było widać, właśnie dzwoniłem i maprawa moż ekoztować nawet do 1700zł co robić prawie tyle ile nowy aparat 2100za niego dałem w przeliczeniu na polskie zł. Może ktoś chce kupić uszkodzonego C8080 za 1700zł ile moge wogóle dostać z a niego teraz?