Zobacz pełną wersję : c-725
Witam. Mam pytanka. Jestem nowym, szczęśliwym (chyba ;) ) uzytkownikiem c-725. W aparacie jest opcja ustawienia daty, natomiast nie widać jej na zdjęciach. Jak zrobić, zeby było widać?. Czy ta informacja jest odczytywana przez jakieś programy?. Czy do tego aparatu istnieją jakieś wężyki spusowe, czy pozostaje tylko samowyzwalacz (12 sek.! ).
Pozdrawiam
Nie ma opcji wklejania daty przez aparat na zdjecie. Jednak data jest zapisywana w metadanych exif zdjecia i mozna samemu wkleic sobie date uzywajac np. programu IrfanView (chyba Plik->Przetwarzanie wsadowe->Nakladaj tekst->Rozne->Wstaw date).
...jak juz zostalo napisane, nie ma mozliwosci bezposredniego przeniesienie daty na zdjecie, tylko przez wstawienie w programach graficznych z exif'u, ale dokladnie jak to nie wiem bo nie stosuje. A co do wezykow to nie ma niestety takiej opcji , chyba ze jakas domowa manufaktura :) zreszta gdzies tu na forum ktos zbudowal taki patent wlansie chyba do C720 :)
Wiec zostaje tylko wyzwalacz, swoja droga szkoda ze nie ma opcjonalnego czasu 2 sekund ...