PDA

Zobacz pełną wersję : CASIO 2300 - co w zamian?

RZArt
11.09.05, 22:16
Muszę kupić (w pracy) chłopakom z technologicznego nowy aparat cyfrowy.

Ich załozenia:
- niedrogi,
- zasilanie akumulatorkami typu "R6" (chyba uda mi się ich przekonać do dedykowanego akumulatora),
- karta CF,
- dobre makro i ruchomy LCD (związane jest to z robieniem często zdjęć w nietypowych miejscach, np. w zakamarkach rozjazdów lub innych elementów trakcji kolejowej).

Moje pierwsze typy to Canon A95 i Olympus 7070. Co jeszcze? Jakie plusy/minusy danych modeli?

yacek
12.09.05, 09:28
troszkę dziwne zestawienie A95&C-7070 , ponieważ miedzy tymi dwoma modelami jest kolasolna różnica cenowa ( prawie 1000 zł ) , jakościowa ( wykonanie ) , olek to pancernik :) , canon serii AXX to podstawowa seria tego producenta .
Ja do roboty kupiłbym tańszy czyli canona bo olka to poprostu byłoby mi szkoda :) pozdr.

RZArt
12.09.05, 12:37
... miedzy tymi dwoma modelami jest kolasolna różnica cenowa ( prawie 1000 zł ) , jakościowa ( wykonanie )...
Te modele są jakby graniczne, dlatego je wyszczególniłem. Jak znam życie, to pewnie Zarząd zezwoli zakupić raczej coś tańszego (czyli A95). Może to i dobrze. Masz rację, Olka trochę szkoda w teren.
Tylko pytanie: czy jest coś sensownego pomiędzy nimi?

yacek
12.09.05, 13:19
między nimi , nie wiem czy jakościowo , ale cenowo jest trochę zoomów S5500 , S1 IS , c-756 , Z-3 . ( cena ~1500 zł ) , może soniacz W-15 ?