Zobacz pełną wersję : Szybki Aparat za cene Olka Camedia c 5050
Witam! Jestem pozsiadaczem olympusa camedia c-5050. Niestety jest mało przydatny do fotografii która preferuje ze względu na długi czas myślenia zanim zrobi zdjęcie, np: wraz z chłopakami pojechalismy na rower wraz z aparatem aby porobić fotki tricków i tak oto na większoci zdjęc mielismy tylne koła, gdyż zanim aparat zrobi zjęcie najapierw ustawia ostrośc potem mysli itd. Opóznienie jest zbyt duże. Szukam innego oparatu który robił by fotki szybciej. Jaki aparat byłby lepszy za pieniadze które otrzymam ze sprzedaży tego olypusa? Pozdrawiam
No to nastaw sobie af cont. i już.
to rozwiązanie mnie nie zadowala. szukam szybkiego aparatu, z matrycą nie mniejsza min 4. co byscie polecili?
Z kompaktami może być problem w tym temacie. W moim 5060 ze zdjęciami "akcji" też są problemy.
Fociłem kilkoma kompaktami - fuji S5500 był szybszy ale 5060 na niego bym nie zamienił!
a probowales nastawic te parametry wczesniej (czyt. trezymac juz do polowy wcisnieta migawke) i robic zdjecie juz "pozniej"
to raz a dwa na twoim miejscu pobawil bym sie ustawieniami manualnymi, znacznie skroci to czas "myslenia" aparatu.
Z kompaktami może być problem w tym temacie. W moim 5060 ze zdjęciami "akcji" też są problemy.
Fociłem kilkoma kompaktami - fuji S5500 był szybszy, ale bym go nie zamienił na 5060.
Mabri - możesz powiedzieć wiecej , dlaczego nie zamieniłbyś c-5060 na S-5500 , pomimo że ten ostatni jest wg. Ciebie szybszy ?
Oli 5050 to wspaniały aparcik. Trzeba mu zapewnić dobre warunki oswietleniowe i zdjecia sportowe da sie robić, trzeba ustwic priorytet czsau( najkrótszy czas , wysoką czułość ) i bedzie Oki - no może troche poszumieć .Fuji to zupelnie inna klasa sprzetu nie dorasta do pięt C5050
Fociłem kilkoma kompaktami - fuji S5500 był szybszy, ale bym go nie zamienił na 5060.
Mabri - możesz powiedzieć wiecej , dlaczego nie zamieniłbyś c-5060 na S-5500 , pomimo że ten ostatni jest wg. Ciebie szybszy ?
Bo 5060 to świetny sprzęt! Oczywiście ma swoje wady, ale one wynikają głównie z założeń aparatów pod tytułem kompakt.
Natomiast wśród zaawansowanych kompaktów mało który mu dorównuje budową, ergonomią i oczywiście jakością zdjęć.
wilkuhace - jeżeli nie nauczysz się robić "szybkich zdjęć" 5050, to w kompaktach nie masz co szukać. Jedynie DSLR, a takich w cenie 5050 nie znajdziesz.
jak już to dSLR i nic pozatym, z c5050 przesiądź się od razu na E-1 lub E-300/500 odczujesz różnicę, przy innych wątpię.