Zobacz pełną wersję : Olympus c 770 - ostrość - pomocy!!
silverstone
7.09.05, 18:21
Dwa miesiące temu zdjęcia wychodziły jak żyleta. Od jakiegos czasu nie łapie ostrości w pomieszczeniu, przy sztucznym świetle itp - tzn wykazuje, że wszystko jest OK, ze parametry prawidłowo ustawione, natomiast dopiero na kompie widać, ze nic nie jest OK. Na zewnątrz niby lepiej, ale w porównaniu do stanu sprzed wakacji - zdjęcia są nieostre, nienasycone - zupełnie nie ta jakość. Sprzet jest na gwarancji - co robić? Do serwisu, czy jest na to jakaś metoda? I dlaczego tak?
zobacz moze czy nie masz ustawionego sharpness w menu na ujemna wartosc, tak samo saturation. moze sie bawiles i zapomniales wyzerowac?
a może po prostu masz odpalony MANUAL FOCUS? przywróć wszystkie ustawienia do neutralnych i wtedy próbuj.
Miałem to samo, przed wakacjami super fotki a na wakacjach czar prysnął wszystkie zdjęcia nieostre, mdłe i poruszone, nie pomagało przywrócenie ustawień fabrycznych, na dodatek w opcjach z kółka, nawet w cyklu sportowym aparat dawał największy czs 1/60 (przy mocnym słońcu).
Wczoraj oddałem go do serwisu, niech tam go sprawdzą.
silverstone
12.09.05, 16:44
obawiam się, ze będę musiała zrobić to samo - odpowiadając na posty wyżej - sprawdzałam ustawienia, są OK - stan wyjściowy. Cholera mnie bierze, jak aparat "miele" w sobie ostrość - jak w ciemnym tunelu :( i trwa to nieprzyzwoicie długo.
Miałem to samo, przed wakacjami super fotki a na wakacjach czar prysnął wszystkie zdjęcia nieostre, mdłe i poruszone, nie pomagało przywrócenie ustawień fabrycznych, na dodatek w opcjach z kółka, nawet w cyklu sportowym aparat dawał największy czs 1/60 (przy mocnym słońcu).
Wczoraj oddałem go do serwisu, niech tam go sprawdzą.