Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z kartą 512MB i C-750UZ

tomekmoc
3.08.05, 13:35
Mam problem, który być może był juz wczesniej poruszany tzn: kupiłem ostatni kartę 512 MB do C-750 UZ i wszystko było o.k. do przedwczoraj, kiedy to coś mnie podkusiło, żeby nakręcić filmik. Po zakończeniu dostałem "disk error" i koniec - karta zablokowana i jedyne co, to mogłem ją zformatować. Udało mi się odzyskac zdjęcia w zakładzie, który miał program do odzyskiwania danych. Po powrocie do domu zformatowałem kartę i wydawało mi się, że jest wszystko w porządku, ale niestety nie. Chciałem podłączyć aparat do komputera za pomocą USB i niestety jest coś nie tak, bo się blokuje aparat (wyłącza) i nic nie mozna zrobić a system nie rozpoznaje nowego urządzenia (mam XP). Nie mam tego problemu z wcześniejszą kartą 16MB, dlatego tez myslę, że to kwestia karty. Może jest źle zformatowana albo uszkodzona?

KaarooL
3.08.05, 16:48
problem może wynikać z tego, że w momencie wejścia na rynek modelu C-750UZ największe dostępne karty miały 256 MB. potem przed ponad rok nic aż w końcu zaczęły pojawiać się 512-ki.

możliwe więc że firmware jest za stary żeby dobrze pracować na takim nośniku. musisz zagadać z kimś kumatym albo skombinować jakiś nowszy soft i machnąć upgrade aparatu.

a może... kartę wypuścił jakiś dziwny producent???

tomekmoc
4.08.05, 00:37
Nie , to jest oryginalna karta Olympusa.