Zobacz pełną wersję : Mewa w Locie (czyli podniebny balet:)
Czas na moją wersję lecącej mewy:
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=686705
Zapraszam do oglądania i komentowania.
PS. Podniebny balet- nie wiem czy to ma jakiś sens ale podoba mi się to sformułowanie i musiałem to napisać :)
podoba się. zdjecie jest ostre i co ważne nie jest przepalone, co w tym przypadku jest duża sztuką. podoba mi się tło, które tworzy doskonały kontrast. jedynie do czego można byłoby się przyczepić to kadr. dałbym ptaka mniej centralnie, zostawiając więcej z lewej.
przydałoby się jeszcze troszkę dynamiki na zdjęciu, ale teraz to już się czepiam ;)
jeszcze raz gratuluję świetnej fotki!
pozdrawiam!
U mnie masz już max. z góry na wszystkie zdjęcia. Swietne, jaz zwykle.
No-shadow Kick
15.07.05, 11:22
Mistrzostwo świata :!: Interesuje mnie kwestia tła tego zdjęcia. Robiłeś coś z tym w PSie? Pytam bo takie ciemne w stosunku do mewy..
Pozdrawiam
:roll: E1 rządzi. Ale trafić ptaszka to też sztuka. Z jakiej odległości było robione ??? -Ogólnie super ! :D
Dokładnej odległości nie znam, ale nie więcej niż kilka metrów (4 lub 5 góra).
Tło nie jest w żaden sposób zmieniane, po prostu wybierasz takie miejsce by ptak był oświetlony a dość odległe tło było zacienione.
Bardzo wszystkim dziękuję za oceny i komentarze.
No-shadow Kick
23.07.05, 20:42
Ależ proszę bardzo hehe :wink: Urzekło mnie Twoje jedno zdanie: po prostu wybierasz takie miejsce by ptak był oświetlony a dość odległe tło było zacienione :lol: Hehe, brzmi jak dziecinna igraszka, ustawiasz się i już... Jednak chyba trzeba mieć to oko bardziej wyrobione żeby takie coś otrzymać.
Pozdrawiam