PDA

Zobacz pełną wersję : C-5060 z MediaMarkt

Groobcio
26.06.05, 10:53
Witam,

Zastanawiam się nad kupieniem tego Olka, ale odgłosy niezadowolonych "konsumentów" z jego awaryjności przerażają trochę. Odklejone rączki, wadliwe pokrętło trybu, szalejące menu itd.

Może tylko niektóre modele tak mają w zależności od pochodzenia ?

Jesłi masz ten aparat napisz czy masz z nim problemy i w jakim sklepie kupiłeś.

Czy ktoś ma problemy z Olkiem z Media Markt ??

Z góry dzięki za pomoc.

Kyokushin
26.06.05, 12:40
Myślę że to nie ma centralnie żadnego znaczenia skąd jest aparat.
Ja swojego dużo nie używam, raz pojechałem na piknik. Było gorąco i zaczęła odklejać się roczką.... to tyle.
Inni używają intesywnie 2 lata i nic się nie dzieje. Jeszcze u innego leży w szafie i samo mu się pokrętło psuje.
Aparat robi dobre zdjęcia i tak naprawdę tylko to się liczy.
Nie wazne gdzie kupisz to może się wydarzyć "wszystko".

KaarooL
27.06.05, 09:16
to, gdzie się kupuje aparat ma duże znaczenie. nie od dziś wiadomo, że na europę środkową i wschodnią idą buble, odrzuty itp. i dotyczy to całej gamy elektroniki a nie tylko aparatów.

duże sieci handlowe negocjują swoje warunki cenowe, kupuja kontenerami i do nich często wypychany jest sprzęt średniej jakości...

wydaje mi się, że jeśli chodzi o jakość, to lepiej wyjdziesz kupując u solidnego importera (np. Grosman lub Tommy_j).

chcesz naprawdę poznać co to awaryjność - kup jakąś Minoltę albo HP...

z tego co czytałem, to akurat model 5060 miał jakiś problem z firmware - po jakimś czasie (+/- pół roku) niektóre egzemplarze (kilka procent całości) zaczynają fiksować. poczytaj sobie na www.wrotniak.net

ADAM12
27.06.05, 09:45
Ja mam swojego c5060 od pół roku i wszystko działe pięknie, jestem zadowolony, kupiłem w Toruniu w małym sklepie Foto, aparat made in japan jeśli to coś zmienia.

tattooman
28.06.05, 14:31
Kupiłem C-5060 w lutym i pod koniec maja siadŁo mi pokrętło trybów, przyciski nawigacji i przełącznik xD/CF. Wysłałem do serwisu i wczoraj go odebrałem. Na razie wszystko ok ale byłem ponad 3 tygodnie bez aparatu. I nie wiem co by było po okresie gwarancyjnym. Podobno za drobne naprawy ostro kasują. Ale generalnie aparat robi ZAJEBISTE zdjęcia i szkada żeby tak dobrą optykę zdominowała fatalna elektronika.