Zobacz pełną wersję : C-5060 z MediaMarkt
Witam,
Zastanawiam się nad kupieniem tego Olka, ale odgłosy niezadowolonych "konsumentów" z jego awaryjności przerażają trochę. Odklejone rączki, wadliwe pokrętło trybu, szalejące menu itd.
Może tylko niektóre modele tak mają w zależności od pochodzenia ?
Jesłi masz ten aparat napisz czy masz z nim problemy i w jakim sklepie kupiłeś.
Czy ktoś ma problemy z Olkiem z Media Markt ??
Z góry dzięki za pomoc.
Myślę że to nie ma centralnie żadnego znaczenia skąd jest aparat.
Ja swojego dużo nie używam, raz pojechałem na piknik. Było gorąco i zaczęła odklejać się roczką.... to tyle.
Inni używają intesywnie 2 lata i nic się nie dzieje. Jeszcze u innego leży w szafie i samo mu się pokrętło psuje.
Aparat robi dobre zdjęcia i tak naprawdę tylko to się liczy.
Nie wazne gdzie kupisz to może się wydarzyć "wszystko".
to, gdzie się kupuje aparat ma duże znaczenie. nie od dziś wiadomo, że na europę środkową i wschodnią idą buble, odrzuty itp. i dotyczy to całej gamy elektroniki a nie tylko aparatów.
duże sieci handlowe negocjują swoje warunki cenowe, kupuja kontenerami i do nich często wypychany jest sprzęt średniej jakości...
wydaje mi się, że jeśli chodzi o jakość, to lepiej wyjdziesz kupując u solidnego importera (np. Grosman lub Tommy_j).
chcesz naprawdę poznać co to awaryjność - kup jakąś Minoltę albo HP...
z tego co czytałem, to akurat model 5060 miał jakiś problem z firmware - po jakimś czasie (+/- pół roku) niektóre egzemplarze (kilka procent całości) zaczynają fiksować. poczytaj sobie na www.wrotniak.net
Ja mam swojego c5060 od pół roku i wszystko działe pięknie, jestem zadowolony, kupiłem w Toruniu w małym sklepie Foto, aparat made in japan jeśli to coś zmienia.
Kupiłem C-5060 w lutym i pod koniec maja siadŁo mi pokrętło trybów, przyciski nawigacji i przełącznik xD/CF. Wysłałem do serwisu i wczoraj go odebrałem. Na razie wszystko ok ale byłem ponad 3 tygodnie bez aparatu. I nie wiem co by było po okresie gwarancyjnym. Podobno za drobne naprawy ostro kasują. Ale generalnie aparat robi ZAJEBISTE zdjęcia i szkada żeby tak dobrą optykę zdominowała fatalna elektronika.