Zobacz pełną wersję : Latająca sarenka
Zapraszam do obejrzenia zdjęcia mojej latającej sarenki. Od 3 miesięcy odkąd mam E1 próbowałem uchwycić taki moment. A oto jak to wygląda:
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=654768
nie no moment rewelacja :!:
bardzo ładna. moment rewelacja.
coz za dynamika na tej fotce WSPANIALE
Świetne :D szkoda ze po miescie cos takiego nie gania ;] a czasu brak by gdzies na lono natury wyjechac
Rick van Dyke
31.05.05, 12:38
rewelka :!:
Coś niesamowitego... Można wiedzieć o jakiej godzinie zrobiłeś zdjęcie ?
No-shadow Kick
31.05.05, 16:44
Jedyne co mogę powiedzieć, to to że zdjęcie jest rewelacyjne. Piękny kadr, dynamika, uchwycenie momentu...
Pozdrawiam
Niss, sądzisz ze ta sarenka zawsze punktualnie o tej samej porze "lata"? ;)
Niss, dokładnie nie pamiętam, a nie jestem teraz w domu bym mógł to sprawdzić, ale to było przed południem ok 9 czy 10 rano. Światło nie było jednak najlepsze, było bardzo ostre (to był jeden z upalnych dni jakie nam ostatnio towarzyszyły). Stąd dość mocne kontrasty, które niektórzy biorą za przeostrzenie. Z drugiej strony może dzięki temu autofokus się wyrobił.
z jaka predkoscia sie takie 'cus' porusza? z 60km/h?
Milo, pojęcia nie mam, może i 60.
Goniły ją psy więc zakładam, że zwiewała tak szybko jak tylko mogła. Psy, a jest ich zbyt wiele, to ogólnie duży problem dla dzikich zwierząt. Zamęczają je ciągłą gonitwą a później zabijają i w przeciwieństwie do wilków i innych leśnych drapieżników tym się w zasadzie zadowalają, zjadają bowiem tylko niewielką część upolowanej zwierzyny. Wilki i rysie jeśli tylko mają taką możliwość zjadają ofiarę w całości, czasem nawet z kopytkami.
no co musza miec jakis dodatek skrobiowy do miesa... a osobiscie ja tez lubie kopytka z sosem ... :)
O żesz Ty...... ja wolę podsmażane ;)
Rick van Dyke
1.06.05, 10:56
"....kopytka z sosem"
O rety hehehe :?:
Arturo w komentarzu do zdjęcia na plfoto napisałeś:
mialem ten obiektyw ale nie udalo mi sie takiej fotki strzelic, a polowalem na sarny kilka razy.
Czy mogę zapytać co się stało, że nie korzystasz już z tego obiektywu? Z tego co kiedyś pisałeś odnosiłem wrażenie, że nie mogłeś się go już doczekać. A może jest coś lepszego o tym lub podobnym zakresie ogniskowych?
odpowiem za niego, bo sprzetu juz nie ma, pozyczony do testow byl :D
Dzięki DraXan. Mogę tylko pozazdrościć możliwości :cry: