PDA

Zobacz pełną wersję : C5060 - problem z kopiowaniem filmów do komputera

anpi
22.05.05, 14:17
Dzisiaj po raz pierwszy na próbę nagrałem filmik - jakieś 20 sekund. Na ekranie aparatu mogę go odtworzyć bez problemu, ale nie mogę przegrać do komputera. Jeśli podłączę kabel USB, ekran aparatu robi się niebieski i wyświetla się napis "ONE MOMENT" i nic się nie dzieje - komputer nie wykrywa aparatu. Po odłączeniu kabla od komputera mogę ręcznie w aparacie skasować film i po ponownym podłączeniu aparatu do komputera - wykrywa go normalnie. Sytuacja taka ma miejsce niezależnie, czy film nagrany jest na karcie xD, czy CF. System to Win2000.

Czy ktoś z Was wie o co chodzi?

asienka
23.05.05, 19:02
Ja mam to samo czasem przy zgrywaniu zdjęć, pojawia mi się niebieskie tło z napisem one moment i aparat się zawiesza. Pomaga tylko wyciągnięcie kabla usb. Czy może to być sposwodowane np. wirusem. Wczoraj zmieniałm system z win 98 na xp, zobaczymy jak będzie działał.

Może ktos potrafi wytłumaczyć o co chodzi i czy to wina aparatu czy komputera.....?czy czegoś tam jescze innego.......... :twisted:

pozdrawiam :wink:

Kostek
24.05.05, 09:26
W takiej sytuacji z panelu sterowania wybierz polecenie dodaj nowy sprzęt
Po chwili aparat będzie widoczny.

ADAM12
24.05.05, 09:38
JA MAM XP I NIGDY ŻADNYCH PROBLEMÓW NIE BYŁO ZE ZGRYWANIEM FILMÓW I ZDJĘĆ :D

asienka
24.05.05, 12:15
Dzięki za odpowiedzi miejmy nadzieję, że pod xp będzie dobrze wszystko działało

Pozdrawiam

suhotnik
25.05.05, 06:16
JA MAM XP I NIGDY ŻADNYCH PROBLEMÓW NIE BYŁO ZE ZGRYWANIEM FILMÓW I ZDJĘĆ :D
Potwierdzam.

anpi
25.05.05, 12:59
Uff. Bałem się, że to awaria aparatu, ale problem już jest rozwiązany. Okazało się, że to jednak coś ze sterownikiem - działał i nagle przestał. Ktoś tu radził - dodać nowy sprzęt - niestety, próbowałem i nic z tego. Ratunkiem chyba okaże się przeinstalowanie systemu.

Aparat działa po podłączeniu do innych komputerów, pod win2000 i win98.