PDA

Zobacz pełną wersję : Prosba o RAWy z C-7070

nowyolek
4.05.05, 16:09
Chcialbym poogladac RAWy z tego aparatu.
Najlepiej robione przy niskim ISO, ze statywu,
krajobrazy za dnia, rowniez nocne, ale tez wszelkie inne...

Bede wdzieczny za podeslanie plikow na ftp, jesli ktos
moze... Oczywiscie po poogladaniu pliki znikna...

Namiary:
ftp: 80.55.114.86
login: temp
haslo: temp

Z gory dzieki.

Ps. Dysk ma wolnego 40GB wiec nie musicie sie ograniczac ;-)

q

bekierj
11.05.05, 10:07
wybacz za pytanie w tym wątku - ale czym przetwarzasz te raw'y. Interesują mnie wszystkie programy czytające ten format - chętnie je przetestuje.

Kilka raw'ów pstryknę ci dopiero w weekend to w poniedziałem mogę zasilić twojego ftp'a
Pozdrawiam

Jeronimo
11.05.05, 10:14
Interesują mnie wszystkie programy czytające ten format

http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=3873

bekierj
11.05.05, 10:24
wybacz ale poza olympus master nie znalazłem żadnego który rozpoznałby by format z 7070. Najnowsze wtyczki do CS (około 2 tygodnie temu) nie znają tego formatu. Nie sprawdziłem olympus studio bo go nie dostałem (może można wersję 30 dniową gdzieś ściągnąć). Stąd też ostatnie pytanie w wątku który wskazujesz jest moje i dotyczy tego samego problemu.
Gorąca prośba jeżeli w jakimś programie uda Ci się (lub Komukolwiek) otworzyć orf'a z 7070 to proszę poprostu podaj jego nazwę, albo link do strony producenta programu.

Jeronimo
11.05.05, 10:35
no przeciez w ostatnim pluginie do PSa pisze ze jest do 7070!
No i nie wiem po co rozdrabniac watki na forum ... programy do RAW lepiej zebrac w jednym miejscu - tam pisz :-)
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=3873

pozdro

P.S.
Juz cos na ten temat napisalem w tym watku o 'aplikacjach do RAW'

bekierj
11.05.05, 11:24
ok przyznaję rację aktualizacja pluginu z 5 maja obsługuje orf'y 7070 - wielkie dzięki

nowyolek
11.05.05, 17:10
wybacz za pytanie w tym wątku - ale czym przetwarzasz te raw'y. Interesują mnie wszystkie programy czytające ten format - chętnie je przetestuje.

Kilka raw'ów pstryknę ci dopiero w weekend to w poniedziałem mogę zasilić twojego ftp'a
Pozdrawiam

Bede bardzo wdzieczny. Moze byc wiecej niz kilka ;)

Do otwierania RAWow uzywam RSE z tym,
ze najpier konwertuje pliki do formatu DNG
bo RSE blednie czyta RAWy wprost z aparatu.

Pozdrawiam
q