Zobacz pełną wersję : Zdjęcie zdjęcia :)
Witam!
Ostatnio byłem na wystawie zdjęć National Geographic.
Przy okazji tej wystawy zadałem sobie pytanie jak można zrobić łądną fotkę innego zdjęcia.
Może ktoś ma jakieś pomysły ??
Mi się udało coś takiego...
http://www.goscieradow.glt.pl/P4160449.jpg
Ciekawy pomysł ale mam następujące uwagi:
1. postac trzyma tylko samą fotkę? chyba nie bo widac na niej odbicia (jest za szkłem?)
2. szata zachodząca na fotkę nienaturalnie zlewa sie z nią...
Poza tym mam osobiscie mieszane uczucia co do takich "montaży"... no ale to subiektywna ocena :)
Pzdr.
#qwerty/ postać nie trzyma fotki. to jest fotka całego zdjęcia.
poniżej podaje link co całego zdjęcia.
http://www.goscieradow.glt.pl/P4160448.jpg
no coz, to co napisałem przeszkadza mi bez względu na to kto ją zrobił...
Ej, to bardzo słynne zdjęcie - tzn oba są słynne - i to przedstawione tu, i to, które postać na zdjeciu trzyma.
Wydaje mi się, że wyszło ok, w sensie zdjecie zdjecia ;))
Witam.
Faktycznie jakieś dziwne odbicie się pojawiło. Ja jak byłem w Turcji na spływie po rzece to zabronili brac aparatów foto i potem sprzedawali swoje fotki po 5$ za szt. Ja wzialem mojego olka i sfociłem te fotki i wyszły całkiem nieźle, nadają się nawet na odbitki.
Faktycznie zdjęcie jest piękne. Znalazłem w siec fragment opisujący tą fotkę:
"...zdjęcie Steve'a McCurry'ego, ukazujące odnalezioną po 17 latach słynną Afgankę. Wykonane przez niego w 1984 roku w obozie dla uchodźców w Nasir Bagh, w Pakistanie, zdjęcie tajemniczej afgańskiej dziewczynki o niezapomnianych zielonych oczach, widziały miliony ludzi: na okładce magazynu "National Geographic" z czerwca 1985 roku, w albumie "Oczami fotografów" i na wystawach prezentowanych na całym świecie. Przez siedemnaście lat nikt nie znał jej imienia. Słynna Afganka Sharbat Gula została odnaleziona przez McCurry`ego i ekipę telewizji National Geographic Explorer dopiero w styczniu 2002 roku i ponownie stanęła twarzą w twarz ze światem."
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za uwagi.
:!:
tak, to bardzo popularna fotka, bylem na tej wystawie w lodzi w palacu poznansich, musze powiedziec ze cyba cos z wb jest nie tak bo kolory sa troche przeklamane