PDA

Zobacz pełną wersję : Czy jest jakiś program [EXIF na zdjeciu]



anasiza
22.04.05, 21:05
Witam
czy jest jakiś program, który po wczytaniu zdjęcia wyświetlał by mi odrazu parametry zdjęcia tzn, wczytuję zdjęcie i np: na zdjęciu lub z boku mam wyświetlaną przysłonę , czas, iso, itp. Wiem że mogę to sprawdzić np, irfanem ale jest to kłopotliwe bo za każdym razem muszę wybrać Informacje o obrazku i Exif

Moderowane przez Jeronimo: post przeniesiony na wlasciwe forum & dodano opis w temacie zeby sugerowal o czym mowa jest w poscie

Jeronimo
22.04.05, 21:49
- mialem kiedys taki programik ktory wchodzil w sklad pakietu Photo Broffsee Tooll (nie pamietam jak sie nazywal) - wyswietlal zdjecia na pelnym ekranie i obok na zdjeciu niektore dane (chyba mozna bylo wszystko ustawic)

- do odczytywania EXIFa obok zdjecia (nie na pelnym ekranie) swietnie nadaje sie program EXIF Reader 3.x (homepage: http://www.takenet.or.jp/~ryuuji/ - jest fajny bo nie trzeba go instalowac)

anasiza
23.04.05, 07:56
czy to możliwe aby program exifer bo taki teraz ściągnołem pokazywał mi ISO np:156 albo350 Mam olympusa c-4000 ma on ustawienia dla ISO100,200,400 czy więc sam aparat może robić w iso 150?

Jeronimo
23.04.05, 09:15
c4000 nie moze robic takiego ISO!

BTW
Exifer to najlepszy program do EXIF'a ;-)

anasiza
23.04.05, 13:27
c4000 nie moze robic takiego ISO!

BTW
Exifer to najlepszy program do EXIF'a ;-)

Czyli program exifer kłamie tzn. nie jest wiarygodny A więc uwaga na niego

anasiza
23.04.05, 13:52
w innych programach też mam wskazania co do iso takie jak w exifierze ciekawe tylko skąd się bierze iso np.134 albo 154 lub inne

anasiza
23.04.05, 13:55
jak mam rozumieć informacje o fleshu zdjęcia które zrobiłem z lampą mam informacje Flesh 25
a bez lampy
Flash 16
Pomoże mi ktoś w tyym problemie?

zdrip
23.04.05, 14:08
Może ISO było na AUTO ustawione?

Pewnie tak to trzeba rozumieć: 16 - bez flasha, 25 - z.

Pozdr!

anasiza
23.04.05, 16:46
Może ISO było na AUTO ustawione?

Pewnie tak to trzeba rozumieć: 16 - bez flasha, 25 - z.

Pozdr!
mam rozumieć że:
przy ustawienia ISO na auto to mogą wejść takie wartości ISO jak: 135, 214 itp

Jeronimo
23.04.05, 17:34
no exifer nie klamie to jest pewne! a co do stwierdzenia czy w AUTO sa inne posrednie czulosci to nie wiem... pracuje tylko w MANUALU ;-) tak wiec.. juz nic nie mowie :P

anasiza
23.04.05, 17:53
no exifer nie klamie to jest pewne! a co do stwierdzenia czy w AUTO sa inne posrednie czulosci to nie wiem... pracuje tylko w MANUALU ;-) tak wiec.. juz nic nie mowie :P
no więc zrobiłem kilka prób i jednak przy ustawienia auto dla ISO wychodzą niekiedy pośrednie wartości ISO

kerry
25.04.05, 09:08
Na AUTO wychodzą wartości pośrednie (sprawdzone na C-740) :!: