Zobacz pełną wersję : gwarancja olympusa?
Widzę sporo ofert na allegro, szczególnie aparatów c-8080 sprowadzonych z USA. Cena jest konkurencyjna w stosunku do polskiej. Mam obawy czy taki nowy aparat z gwarncją z zachodu, bedzie respektowany przez polski serwis olympusa?
Gdzieś na stronach Olympusa lub EuroColor widziałem info, że od zeszłego roku akceptują wszystkie gwarancje. Amerykańskie także. Tylko pewnie z dowodem zakupu? No i pamiętaj, że amerykańskie zwykle mają 1 rok, podczas gdy europejskie 2 lata.
black_bird
29.04.05, 09:47
dziwne co piszeszcie, ja kupiłem niedawno w Polsce Olka i mam info o 12 miesięcznej gwarancji. Więc jak to naprawdę jest?
Może masz gwarancję sprzedawcy, który prywatnie imoprtuje np. z USA? Takie praktyki czesto spotyka się wśród sprzedawców z Allegro.
albo poprostu te 12 miesięcy to gwarancja sprzedawcy(on zajmuje się serwisem, np. dostarczeniem aparatu do serwisu itp.) a 24 miesiące to gwarancja Olympusa(wysyłasz aparat do Wa-wy i oni Ci naprawiają) :)
Tym bardziej, że od dwóch lat obowiązuje w Polsce prawnie usankcjonowana gwarancja 2-letnia.
Kupilem kilka dni temu olka 5060 w polsce. Na karcie gwarancujnej stoi jak byk że . gwarancja olympus jest na 2 lata. pozdrowienia