Zobacz pełną wersję : 740UZ a karta 0.5 GB
Mam Olka 740UZ. Zastanawialem sie nad zakupem karty pamieci xD 512 MB. Na wszelki wypadek chcialem sie spytac, czy bedzie dzialac z tym aparatem - w instrukcji pisze, ze przyjmuje on karty tylko od 8 MB do 128 MB...
W mojej instrukcji też jest max.128 MB ale mam plik pdf ze strony olympusa gdzie jest tabela - zestawienie akcesoriów do serii C. Z tabeli wynika że c470UZ zadziała z xD 512MB.
Tylko że nie mam jak tego sprawdzić. Mam ten sam dylemat wobec karty 256MB. Dzisiaj będę ją miał i może coś się wyjaśni. Nic więcej nie wiem w tej kwestii. Być może instrukcja była napisana w czasach gdy nie było jeszcze tak pojemnych kart i stąd to ograniczenie.
Tu potrzeba kogoś bardziej doświadczonego niż ja.
Mam C-745 z xD Olympusa 256MB.
Nigdy nie było problemów 8)
sprawdzałem na 512 i tez działa
http://www.olympus-europa.com/consumer/29_C-740_UltraZoom_Accessories.htm
OK, zaryzykowalem i kupilem 512 MB. Jak na razie po wpakowaniu jej do 740UZ:
- aparat wlaczyl sie
- pokazal prawidlowa liczbe wolnego miejsca (na 8 razy wiecej zdjec niz 64)
- zapisal jedno zdjecie, ktore zrobilem.
Tak wiec na oko wyglada, ze jest w porzo. Klopoty moga jeszcze nastapic, gdy nacykam tych fotek z 400 MB, ale zobaczymy... :)
Dzieki za pomoc!
OK, zaryzykowalem i kupilem 512 MB.
...
A pokusił się ktoś może sprawdzić kartę xD 1GB ?
Powoli zaczynają się pojawiać na allegro...
Ano pojawiaja sie, ale jeszcze nie testowalem, na razie wystarczy mi ta wspomniana 0.5. Dziala bez zarzutu, ale o 1/3 wolniej niz karta 64mB.
Ano pojawiaja sie, ale jeszcze nie testowalem, na razie wystarczy mi ta wspomniana 0.5. Dziala bez zarzutu, ale o 1/3 wolniej niz karta 64mB.