Zobacz pełną wersję : OLYMPUS c-480 POMÓŻCIE PROSZĘ
WITAM MAM PROBLEM !
WCZORAJ KUPIŁEM APARAT OLYMPUS C-480 WSZYSTKO OK
DZIS KRECIŁEM FILM NIM I WGRAŁEM GO NA KOMPA ODPALAM W QUICK TIME OGLADAM FILM WSZYSTKO OK TYLKO CZEMU NIEMA DZWIĘKU ???? MÓWIŁEM NA FILMNIE I NIC NIEBYŁO SŁYCHAC A NA STRONIE PROBUCENTA PISAŁO ZE NAGRYWA FILMY Z DZWIĘKIEM CO JEST POMOCY
Może mikrofon wyłączony? :D
Bo domyślnie chyba właśnie tak jest.
Pozdr!
Hmmm nie no jak ? a pozatym ogladam ten ten aparat przygladam mu sie uważnie i niewiedze tam mikrofonu :(
Pomyślałem że on ma mikrofon.
NA STRONIE PROBUCENTA PISAŁO ZE NAGRYWA FILMY Z DZWIĘKIEMAle na stronie Olympusa nie znalazłem nic takiego.
Więc po prostu niema mikrofonu i niema dźwięku, przykro mi!
Ale ja znalazłem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46914470
Pisze tak : Aparat oferuje także tryb filmowy o wielkości 320 x 240 rejestrowany w tempie 30 lub 20 kl/s z dźwiękiem. Klipy te limitowane są jedynie pojemnością opcjonalnej karty pamięci formatu xD-Picture lub też pamięcią wbudowaną (14MB).
i ja teraz to juz nic niewiem :/:/:/:/:/
Masz instrukcje obslugi? Zoabcz co o tym pisze. Fabrycznie dzwiek w filmach jest wylaczony.
No-shadow Kick
7.04.05, 14:08
Wg tego info: DCResources (http://www.dcresource.com/reviews/cameraDetail.php?cam=702)
w modelu D-545/C-480 nie ma możliwości nagrywania dźwięku. Ma go za to model D-595/C-500.
Pozdrawiam
OJAAAAA A BABKA MNIE ZAPEWNIAŁA ZE MA :( ALE LIPA :( KURCZE NA JEJ STRONCE PISZE ZE MA A TU LIPA :( EHHHHHH
hmmm a tak wogule co sadzicie o tym Aparacie ?????
No, allegro to chyba nie jest oficjalna strona Olympusa, jak sugerowałeś w pierwszych postach? :wink:
IMHO, dźwięk w aparatach fotograficznych to nie jest coś z braku czego warto rozpaczać.
Co sądzę o aparacie?
Sądzę że jest to bardzo wygodny kompaktowy aparat, taki który zawsze przy tobie, zawsze pod ręką. Myślę że jest znakomity do robienia zdjęć na wycieczkach.
Pozdr!
Wszystkie opisy można o kant ... rozbić.
Przykłady (2 z kilku):
- Pani w Philips'ie gorąco mnie zapewniała, że wieża FWP75 ma RDS, natomiast nie ma autodetekcji typu kaset.
Okazało się ze jest na odwrót :lol:
- Na stronie olympus'a (nie wiem jak sytuacja wygląda teraz) i na paru jeszcze innych nie było mowy, że C725 obsługuje EXIF (a w opisach pozostałych aparatów wszystko pięknie napisane)
Oczywiście obsługuje w wersji (bodaj) 1.1 - mam, więc wiem :lol:
Tak więc.. póki człowiek sam nie sprawdzi, to należy z przymrużeniem brać wszystkie dane techn., SZCZEGÓLNIE na stronach nieutoryzowanych (ale jak pokazują moje przykłady: i oficjalne przedstawicielstwa nie wiedzą dokładnie co mają).
================================
A aparacik fajny (ma koleżanka), tylko śmieszy mnie zawsze ta mnogość Scen, a szczególnie "potrawy" :P. Nie wiem natomiast jak z ostrzeniem. Bo to mocną stroną olków na pewno nie jest (przynajmniej w klasie "popularnej") :|
Dzieki za pomoc koledzy :) aa dziś wziełem ten aparacik na wycieczke popstrykałem fotki no piękne sa :) i nebede juz obolewał nat tym dzwinekiem :] wkońcu to Aparat a nie kamera ;) Fotki robie bardzo ładne :]