Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy techniczne, mechaniczne w Olympusach

Gregov
5.04.05, 16:57
Witam! Jestem nowym forumowiczem i przyznam się szczerze, że nie udało mi się jeszcze prześledzić wszystkich wątków znajdujących się na forum. Jeśli podobny temat jest gdzieś na forum to poproszę o takie informacje i temat usuniemy. Przechodzę do sedna sprawy. Mam aparat Olympus, nowy, zakupiony w sklepie i tu moje spostrzeżenia... zauważyłem, że obiektyw delikatnie rusza się na boki kiedy go dotykam. Pytanie: Jest to ukryta wada czy po prostu ten typ tak ma? Dziekuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam. Grzesiek :D

sebastan
5.04.05, 17:53
To jedna z najczęściej wypowiadanych opinii na temat olympusów:) Taka jest konstrukcja,że obiektyw się rusza. Wszystkim nam się rusza więc i Tobie też. Czyli nie ma powodu do niepokoju.

milo
5.04.05, 20:08
zauważyłem, że obiektyw delikatnie rusza się na boki kiedy go dotykam :)

normalka... tak to juz jest...

No-shadow Kick
5.04.05, 20:31
Hehe, witaj w rodzinie Olympusowiczów. Wszystkim nam obietywy się ruszają i trzeba jakoś z tą świadomością żyć :D Kup tulejkę i filtr UV i zapomnisz szybko o czymś takim jak ruszający się obiektyw.

Pozdrawiam

Pazurek
5.04.05, 20:42
Hehe, bys zobaczyl JAK sie rusza kitowy obiektyw canona 300D/350D... :P

cza
18.04.05, 21:09
witam wszystkich forumowiczów :D. jestem jednym z najmłodszych stażem (nie mylić z wiekiem) klubowiczów i bardzo sie cieszę, że Wam też się rusza.
pozdrowienia

milo
18.04.05, 21:13
pieknie to zabrzmialo, ...ze wam tez sie rusza... hiehie, pozdrawiam :D

Arras
18.04.05, 21:48
...bardzo sie cieszę, że Wam też się rusza.
pozdrowienia

hahahahhahaha.... pośmiałem... heh.

rafrog
18.04.05, 22:07
mnie się też rusza, zwłaszcza jak mocniej powieje wiatr :D

black_bird
29.04.05, 09:57
he he, ja mam jeszcze Minoltę Z1, jej też się delikatnie rusza ;) więc tulejka z UV może ukoi nerwy (czego oko nie uświadczy to serducha nie zaboli)

krzys1983
1.05.05, 14:08
i rób nim zdjęcia i to jak najwięcej możesz...

A obiektywu niekoniecznie trzeba dotykać, jak się robi zdjęcia:).

Kanciaty
3.05.05, 21:40
Witam wszystkich
E-300 też nie jest gorszy ......... też się chwieje :roll: