PDA

Zobacz pełną wersję : Czy wchodzić w C-460

tomi
29.03.05, 21:40
Witam serdecznie wszystkich, jestem kompletnym amatorem fotograficznym, nigdy nie miałem aparatu cyfrowego i zamierzam sobie kupić Olympusa C-460 ZOOM del Sol. Aparat ma głownie służyć do fotografowania rodzinki w domu i w plenerze, oraz czasami jakieś zdjęcia samochodów i takiej innej martwej natury. Oto moje pytania:
1) czy warto wchodzić w ten sprzęt, czy lepiej dozbierać na coś lepszego
2) jak jest z wytrzymałością aparatu na słońce, deszcz, śnieg
3) jak jest z jego awaryjnością, czy ta aby nie jakiś nieudany model

acha dodam jeszcze że zdecydowana większość zdjęć będzie przechowywana w kompie, ale jakąś część będę chciał przeneść na papier na ulubiony mój format 13x18.
Z niecierpliwością czekam na opinie i pozdrówka dla wszystkich :!:

abratek
29.03.05, 23:51
"Jeśli chcesz zabić muchę - nie kupuj armaty"
Według Twojego opisu wystarczy Ci w zupełności- ale jeśli będziesz chciał pobawić się w bardziej zaawansowanego fotografa potrzebne będą ustawienia manualne, a tych w C-460 niema ( choć jako automat może okazać się lepszy niż jego bardziej zaawansowani bracia.
C-460 to delikatne urządzenie ,jak cała reszta w tym gatunku, jednak ze względu na swą zwartą budowę jest mniej narażony na urazy mechaniczne (brak wystających elementów).
Zaletą tego modelu jest prostota ,dość dobra szybkość działania, dobre jakościowo zdjęcia
Awaryjność? pewnie jak wszędzie - zależy od szczęścia, podobno mała.
Ajak chesz robić pod wodą to zainwestuj w batyskaw :-) (ale jest do tego modelu osłona do focenia pod wodą , tylko dość droga)