PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o tryb seryjny w C-7070

wojtek_t
17.03.05, 17:34
Ponieważ jeszcze nie jestem w posiadaniu tego modelu, a planuję jego zakup mam kilka pytań ( w wielu sklepach ten model jeszcze nie jest jeszcze dostepny ) do osób, które są już może w posiadaniu modelu C-7070 Wide Zoom:
1. Czy w trybie zdjęc seryjnych istnieje mozliwość zapisywania w
formacie RAW (ORF) lub TIFF ? (tak sie składa ze większość aparatów w tym trybie zapisuje w jpg-u, a mi zalezy na formacie nieskompresowanym)

2. Jesli odpowiedz na pierwsze pytanie brzmi "TAK" to ile wynosi liczba klatek na sekudę (fps) w najwyższej i w niższych rozdzielczościach?

3. Jak duzy jest bufor pamięci wewnętrznej i jak długo trwa następnie zapis całej zawartosci tego bufora do karty CompactFlash? (oczywiście przy zrobienu zdjęc w RAW-ie lub TIFF-ie)

Z góry dziękuję za odpowiedz!

(A)rturo
17.03.05, 17:37
wojtek_t: nie wiem czy zapisuje ale watpie czemu?
To jest kompakt a bufor pamieci napewno maly. I watpie aby sobie radzil ze zdjeciami seryjnymi zapisywanymi w rawie. Za duzo to zajmuje i aparat by sobie nie poradzil.

wojtek_t
17.03.05, 17:51
Dzięki za szybką odpowiedz. Z tego co mi wiadomo to większe bufory mają tylko lustrzanki. Niestety w grę nie może wchodzić lustrzanka bo potrzebuję stałego podglądu na LCD-cu (z tego co mi wiadomo zasada działania lustrzanek to uniemożliwia...). Aparat bedzie przymocowany na stałe do innego urządzenia...

harry
17.03.05, 18:17
Wygląda na bliźniaczy do 5060...

a w 5060 mozesz robić serie w RAW w 3.3 klatki a zapisanie tego trwa ok 30s

wojtek_t
17.03.05, 18:54
Tak, ale w 5060 musi obrobić 5 MP a w 7070 - 7 MP. I to mnie wlasnie bardzo interesuje ... ale dzieki za odpowiedz bo juz jest bardziej prawdopodobne ze w 7070 istnieje możliwość zapisu w RAW-ie