Zobacz pełną wersję : problem:( ktoś wie??? [C-150]
Mam aparat olympus C-150. Od jakiegos czasu przy kazdym wlaczeniu aparatu pojawia sie okienko, gdzie mam 2 opcje do wyboru: "power off" i "format". Gdy naciskam "power off" nastepnym razem jest to samo, nie chce natomiast wcisnac "format" bo boje sie ze strace jeszcze nie zrzucone na komputer zdjecia!!! ktos moze mial taka sytuacje???? pozdrawiam:)
Proponuję: zrzuć zawartosc karty na inny nosnik i wypróbuj format. Względnie włóz inną (sformatowaną poprawnie) kartę i sprawdz jak zareaguje aparat.
Pzdr.
Fakytcznie po wlozeniu innej karty aparat dzialal normalnie.. Problem jest więc z samą kartą! Można coś zrobic z taką karta..?? Niestety nie moge zrzucic zdjec na inny nosnik, bo nic sie nie da z ta karta zrobic.. :/ taka głupia karta;)
Jak masz czytnik kart, jest jakaś szansa na odzyskanie zdjęć.
a taki czytnik kart mozna kupic..?? :) a myslicie ze w centrum obsługi klienta będą mogli mi pomoc odzyskac te zdjecia??
Czytnik mozna bez problemu kupic ale udaj sie do przyzwoitego sklepu komputerowego - zapewne maja tam serwis i popros o odzyskanie danych. Jak odzyskają dane niech ktos sformatuje kartę i powinno byc ok. Powodzenia!
Spróbuje coś z tym zrobic w takim razie. dzieki wielkie.. :))
ja miałam taki problem w olku c 760uz. zrzuciłam zdjecia z karty i sformatowałam kartę :) i teraz jest okej :)
pozdrawiam
tez mam taki sam problem jak mrowka padla mi karta i po wlaczeniu aparatu wyskakuje niebieski ekranik i sa 2 opcje do wyboru power off i format formatowac niechce poniewaz mam ponad 100 fotek bardzo dla mnie waznych. Po podlaczeniu do kompa wykrywa mi aparat ale nie moge wejsc na karte pisze ze nie moze odnalesc dysku czy cos takiego. Jak moge odzyskac foty??
Może włożyc kartę do innego Olka i zrzucić zdjecia do kompa a potem ją sformatowac ??
mam aparat c-760UZ. na plycie byly sterowniki ze moge uzywac jako kamerke internetowa, ale kiedy wlaczam je wyswietla sie ze nie ma pliku do tego akcesoria czy jakos tam :P. probowalem juz na rozne sposobuy ale cos nie dziala. czy mozna skads sciagnac te sterowniki?? pzdr