PDA

Zobacz pełną wersję : Problem -braketing ekspozycji

cinex
8.03.05, 17:37
Nie dziala mi braketing ekspozycji w E 1 czy mozecie mi powiedziec czy on nie dzialla przy wlonczonych filtrach lub cos w tym stylu? BKT WB dziala bez problemu :?

wciskam z lewej strony BKT ustawiam na 5 klatek np. na wyswietlaczu (gornym ) miga BKT ale aparat wykonuje tylko 1 fotke , o co chodzi bo w polskiej instrukcji to tak jest opisane ze plakac sie chce

Rick van Dyke
8.03.05, 18:59
jak miga to znaczy, że masz włączoną jakąś funkcje, która uniemożliwia EXP BKT. włączona kompaktowa lampa? Popróbuj z ustawieniami, to dojdziesz, które blokuje bracketing...
Może niech się wypowiedzą posiadacze dslr'ów, bo w kompakctach to pewnie jest nieco inaczej :)

Grzes55
8.03.05, 19:00
Trzeba wcisnąć 5 razy spust migawki. Za każdym razem będzie inny poziom ekspozycji. Jak chcesz mieć zdjecia jedno po drugim dodatkowo trzeba nastawić tryb zdjeć seryjnych i trzymac spust wciśnięty , seria zatrzyma sie po 5 zdjeciach.

cinex
8.03.05, 19:19
Dzieki grzes wlasnie sie tego dowiedzialem....a myslalem ze to dziala tak jak BKT WB

Marek J
9.03.05, 19:43
Trochę nie na temat, Cinex dostałeś już adapter OM ?

Draxan
9.03.05, 21:23
tak nie na temat ja tez jeszcze nie dostalem do nowej puszki :(

cinex
9.03.05, 21:41
Dostalem i obserwuje fajne makro na ebay OM system

Marek J
9.03.05, 22:46
Cool, też dzisjaj dostałem od Olympus Czeskiego.
Jestem mile zaskoczony.

cinex
9.03.05, 23:36
no ja tez dostalem z Pragi a wczesniej wyslalem od ciebie:D wiec dostalesz szybciej ciesz sie:D pozdrawiam