Zobacz pełną wersję : Problem z C-720 UZ - proszę o pomoc.
krzysztofo
27.02.05, 20:50
Witam! Ostatnio w aparacie zauważyłem, że coraz częściej mam problem z "autowyostrzeniem" - gdy przyciskam spust migawki do połowy aparat powinien ustawić sobie ostrość niestety tak się nie dzieje - aparat najczęściej w tym momencie się zawiesi i nic nie da się z nim zrobić. Pomaga mu tylko wyciągnięcie baterii lub odczekanie ok. 5 minut. Właśnie gwarancja się skończyła - więc nie wiem czy naprawiać go jeszcze czy już nie ma sensu - może się okazać, że naprawa będzie bardzo droga. Czy ktoś miał może podobne objawy - może naprawiał? Najczęściej zdarza się tak przy słabym oświetleniu - przy sztucznym świetle.
Z góry wielkie dzięki!
To, że nie może złapać ostrości to się oczywiście zdarza, tym bardziej przy słabym świetle, tyle że nie powinien się oczywiście zawieszać, tylko zielona lampeczka mruga i tyle. Ciężka sprawa, myślę że koszty mogą być duże. Miałem 720 ale chodził dobrze.
krzysztofo
28.02.05, 12:24
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak oddać go do servisu, mam jednak złe doświadczenia jeżeli chodzi o servisy i pewnie skończy się tak, że jak rozgrzebią aparat to dopiero będą w stanie powiedzieć ile będzie kosztowała naprawa. Postawią mnie przed faktem dokonanym. Cóż jednak zrobić.
Dzięki
Hmmm... troszkę mnie zaskoczyłes... "Postawią mnie przed faktem dokonanym" - a zawsze zastrzegałes warunkowe wykonanie naprawy? Bo ja takze korzystałem z roznych serwisow i jakos do tej pory nie zostałem w ten sposob zaskoczony...
Popieram powyższą wypowiedź.
Ponieważ ktoś, kiedyś mi pomógł tutaj :D w podobnym problemie więc zawsze tu wracam i spłacam dług wdzięczności.Nie chcę robić ponownej reklamy,ale jak znajdziesz moje posty to i adres gdzie naprawiają sprzęt po wcześniejszym podaniu kosztów naprawy.U mnie wykonali telefon (nie mieszkam w W-wie)podali cenę i do mnie należała decyzja co dalej, więc trochę wiary w ludzi i optymizmu... :D