Zobacz pełną wersję : Olympus C 765
Witam wszystkich i mam pytanie odnośnie funkcji one touch ,balans bieli jak sie ustawia te funkcje i jak sie ją wykorzystuje podczas fotografowania.Bo w instrukcji nic niema na ten temat , i jeszcze jedno odnośnie trybu pomiaru ekspozycji kiedy jaka urzyć ,czy naprzykład w zimie można urzyć pomiaru wielopunktowego.Oczywiście moje pytania kieruje do osób dla których fotografia jest czymś więcej nisz tylko pstrykaniem zdjęć.Jeszcze raz wszystkim dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam i prosze oczywiście o wyczerpujące odpowiedzi.
hmm, wydaje mi się, że wyczerpujące odpowiedzi na te pytania można znaleźć na forum... wystarczy poszukać
można też zrobić tak
balans bieli - Szukaj w Google (http://www.google.pl/search?hl=pl&q=balans+bieli&lr=)
wybierasz WB one-touch wskakuje Ci taka rameczka celujesz na białą kartkę, tak by wypełniała cały kadr i wciskasz OK. To tak, jak byś mówił aparatowi "to jest białe". Bo chodzi o to zeby białe na fotce było białe, a nie niebieskie badz czerwone. W wiekszosci wypadków wystarczy jednak tryb WB Auto. Na pozostałe pytania za dużo by pisac
na naszej stronie jest krotka notka o WB
Witam i dziekuje wszystkim za pomoc ,aco z pomiarem ekspozycjii jaki tryb wybrać tak na chybił trafił ,amoże jest jakaś stronka żeby sie dokształcić pozdrawiam Body Gard.