Zobacz pełną wersję : "Czy aparaty firmy Olympus są najepsze w swojej klasie&
Prosta zależność:
Kompakt ultra zoomem:
Modele 7xx - najmniejsza obudowa, b. szybki AF, dobra cenna.
Pół profesjonalne:
5060/7070 - b. szybki AF, super optyka, teraz na 5060 atrakcyjna cenna.
Profesjonalne:
E-1 - rewelacyjna optyka, b. szybki AF, przystepna cenna.
Ps:
Jak niektórzy zaóważyli ja obecnie przeglądam oferty innych firm i po 750 każdej jakby czegoś brakuje.
Szkoda tylko, że Olympus ma tak BEZNADZIEJNY serwis, i w serii 7xx nie ma obrotowego wyświetlacza ;)
Pozdrawiam
jak to mowia "zlej baletnicy to i rabek u spodnicy...."
jak to mowia "zlej baletnicy to i rabek u spodnicy...."Ps:
To dzięki Twojej opini opierałem się przy E-1 - mam nadziej, ze nie masz mi tego za złe.
....
A co do tego "motta"
To może i tak, ale serwis mają do bani !!!!
A utwierdziłem się, po przeczytaniu dziś z ranna opini kilku uzytkowników 5060.
Nie mam Ci nic za zle, poprostu sam nie wiesz czego chcesz i Ci pomagam w wyborze.
Sklaniac sie ku E-1 i myslec o 765UZ ? to chyba nie te klasy aparatów nie wiem wogole nad czym sie zastanawiac.
Poprostu dziwi mnie fakt ze lecisz przez wszystkie klasy aparatów i sam nie wiesz czego chcesz.
moze zastanow sie jeszcze nad miju mini ?
NIE NIE nie
Zle mnie zrozumiano - albo Ty.
Ja przeglądając oferte od E-300 do 7xx, zauważyłem taką prawidłaowśc, ze gdybym miał kase na E-300 czy E-1 to okazuje sie on b. dobrym lub prawie najlepszym w swojej klasie.
Taką sama pridłowosć widze przy seri 7xx.
Tylko dlatego to tak napiasłem i pownienem nazwać ANKIETĄ.
Pozdrawiam
Prosta zależność:
Kompakt ultra zoomem:
Modele 7xx - najmniejsza obudowa, b. szybki AF, dobra cenna.
Pozdrawiam
b.szybki AF??
no tu to troche przesadziłeś, z tego co wiem i bawilem sie innymi aparatami to seria 7xx ma bardzo wolny AF.
cena 5060 poniżej 2k to profanacja - jeżeli ktoś chce kupić digital w tym segmencie cyfrówek i nie kupi go w takiej cenie to jest .... ;)
7070 oprócz różnicy pixeli ma inny, podwójny autofocus w stosunku do 5060 i to wszystko ?
AF w 5060 i tak nie jest zły w porównaniu z innymi modelami w tym segmencie ...
Szkoda że nie "rozjaśnili" nieco obiektywu i zooma nie powiększyli ...
Ciekawe jaka będzie różnica cenowa ...
[quote="k2
b.szybki AF??
no tu to troche przesadziłeś, z tego co wiem i bawilem sie innymi aparatami to seria 7xx ma bardzo wolny AF.[/quote]Witaj
To weś Z3 lub Z1 (bo Z3 jeszcze się nie bawiłem), czy Fuji 5000 i porównaj z 7xx a najlepiej z 765 lub 770, to powiesz mi co jest szybsze.
Ja staram sie porównac w danej klasie aparatów.
Ciekawe jaka będzie różnica cenowa ...na dzień dzisiejszy 500 - 650zł.
Fakt szkoda, że nie ma zooma tak do 200mm od tych 27mm :)
Byłby IDEAŁEM wg mnie.
[quote="k2
b.szybki AF??
no tu to troche przesadziłeś, z tego co wiem i bawilem sie innymi aparatami to seria 7xx ma bardzo wolny AF.Witaj
To weś Z3 lub Z1 (bo Z3 jeszcze się nie bawiłem), czy Fuji 5000 i porównaj z 7xx a najlepiej z 765 lub 770, to powiesz mi co jest szybsze.
Ja staram sie porównac w danej klasie aparatów.[/quote]\
nie wiem jak jest z aparatami powyzej 750 ale ponizej AF jest targicznie wolne... wiem bo mam 750, btw przeszukaj forum.
BTW badz tez obiektywny zobacz kiedy mialy poremire 765 i 770 a Z1.
[BTW badz tez obiektywny zobacz kiedy mialy poremire 765 i 770 a Z1.Owszem ale nawet porónując Z1 z 750 - ja własnie wybrałem 750, bo była lepsza.
Zresztą.....
To aparaty za 2k zł a nie za 10k zł.
Sa po prostu - przyzwoite.
Jedyna zauwazona przezemnie wadą jest SERWIS i koniec "kropka".
@mjr - tak odbiegne troszkę od tematu , ale widzę że jesteś strasznie najarany na cyfrówkę , z tego podniecenia walisz byki że aż miło . pozdr.
ps. kup już ten aparat ;) i nie wydziwiaj stary , bo wydaje mi się , że szukasz ideału , a takiego nie ma ... :)
@mjr - tak odbiegne troszkę od tematu , ale widzę że jesteś strasznie najarany na cyfrówkę , z tego podniecenia walisz byki że aż miło . pozdr.
ps. kup już ten aparat ;) i nie wydziwiaj stary , bo wydaje mi się , że szukasz ideału , a takiego nie ma ... :)Sorry za orty.
Fakt że spiesze się czesto i nie sprawdzam pisowni.
Co do aparatu.
Podniecony to moge byż swoją żoną :P
Aparat to czysto praktyczne narzędzie, które jest lepsze lub czasem gorsze.
Firma Olympus jako producent sprzętu spisuje się b. dobrze, ale wg mnie nawala na całym polu serwisem. To jest jedyne dla czego mógłbym nie chcieć zakupić ich produktu.
Pozdrawiam
Ps:
Mam nadzieje, że teraz ortów nie zrobiłem.
ps. kup już ten aparat ;) i nie wydziwiaj stary , bo wydaje mi się , że szukasz ideału , a takiego nie ma ... :)Sorry za orty.
Fakt że spiesze się czesto i nie sprawdzam pisowni.
Co do aparatu.
Podniecony to moge byż swoją żoną :P
Aparat to czysto praktyczne narzędzie, które jest lepsze lub czasem gorsze.
Firma Olympus jako producent sprzętu spisuje się b. dobrze, ale wg mnie nawala na całym polu serwisem. To jest jedyne dla czego mógłbym nie chcieć zakupić ich produktu.
Pozdrawiam
Ps:
Mam nadzieje, że teraz ortów nie zrobiłem.
udanych zakupów :!:
Nie wiem co cie spotkalo ze strony serwisu Olympusa , podiel sie swoim doswiadczeniem!
Nie wiem co cie spotkalo ze strony serwisu Olympusa , podiel sie swoim doswiadczeniem!Witaj.
Przepraszm, ale wątek jest chyba ze dwie strony dalej i można spokojnie poczytać.
W skrócie:
Serwis Olympusa robi klientów w uJA !!!! :(
Teraz kupiłem 770 i mam nadzieje ze nie bede musail kozystac z ich serwisu.
OCZYWIŚCIE że są najlepsze.
i moim zdaniem za takie cos powinno byc ostrzezenie... to jest tylko robienie syfu... bo po co pisac cos takiego, i jeszcze po tygodniu od ostatniego postu... ;/
i moim zdaniem za takie cos powinno byc ostrzezenie... Hmmm
Milo - nie rozdawaj tak łatwo BANów, bo to nie ma sensu.
Co prawda już temat uważam za zmknięty, ale wypowiedzieć się może wg mnie kazdy kiedy zechce.
ale w tym problem ze to nie jest konstruktywna wypowiedz, nic nie wnosi... to tak jak bys powiedzial ze trawa jest zielona... a moja wypowiedz byla takze wynikiem pw z Arturo...
a moja wypowiedz byla takze wynikiem pw z Arturo...Czyli SPISEK :wink:
Ps:
Panowie nie NERWUJSIA SE. :!:
Choćby ot prosty przykład mam już kolejnego Olympusa z serii C7xxUZ
MiaLem 700 a teraz mam 750 i bardzo sobie chwale ten aparat.
Przyzwyczajony jesten robić zdjęcia bez automatyki , a ten aparat ma możliwość jej wyłączenia.
Robi dobre ostre zdjęcia i ma synchronizację do dodatkowej lampy błyskowej.
Polecam z czystym sumieniem.