Zobacz pełną wersję : C-5060 - jaki pokrowiec?
Witajcie
Wczoraj pół godziny przymierzałem pokrowce w MM i żaden nie pasował. Kupiłbym wysyłkowo, ale boję się, że kupię kota w worku.
Poradźcie - w czym trzymacie C-5060? Chodzi mi o jak najmniejszy pokrowiec, mieszczący tylko aparat (plecak fotograficzny na aparat i wszystkie akcesoria już mam).
w ten pokrowiec wchodzi bez problemu. W mniejsze ciężko. W ogóle cięzko jest kupić pokrowiec do tego aparatu, bo jest trochę niewymiarowy.
Ja mam Case Logic US-70. Aparat wchodzi idealnie razem z paskiem i zapasową baterią. Ma z tyłu kieszonkę, w którą spokojnie wchodzi płyta (chodzi mi o wielkość kieszonki).
Do tego jest siateczkowa kieszonka na pilot i np. pudełko na kartę.
Poa tym mógłby być ten pokrowiec grubszy i stywniejszy.
w ten pokrowiec wchodzi bez problemu. W mniejsze ciężko. W ogóle cięzko jest kupić pokrowiec do tego aparatu, bo jest trochę niewymiarowy.
Ja mam Case Logic US-70. Aparat wchodzi idealnie razem z paskiem i zapasową baterią. Ma z tyłu kieszonkę, w którą spokojnie wchodzi płyta (chodzi mi o wielkość kieszonki).
Do tego jest siateczkowa kieszonka na pilot i np. pudełko na kartę.
Poa tym mógłby być ten pokrowiec grubszy i stywniejszy.
Fakt, kupić pokrowiec do niego to duuuuży problem. Dzisiaj byłem w Fotojokerze - żaden nie pasował, chociaż bardzo mi się podobał taki "kwadratowy" CaseLogic. Ale to chyba nie ten, co Twój?
A ja osobiście nie miałem zbytnio większego problemu.
Popytaj się na alegro, jednak co fak to fakt, troche się znają i wymiary ci podadzą a wrazie jak nie będziesz chciał kupować z alegro to kupisz gdzieś w sklepie.
Ja np: kupiłem w Saturnie.
Kupiłem pokrowiec firmy Hama.
Siedzi elegancko, ma 2 dodatkowe kieszenie i coś tam jeszcze, a cena jest naprawde niewygurowana.
Więc moja rada brzmi:
Zajrzyj na Alegro!
Pozdr.
Witam,
Zależy od przeznaczenia tego pokrowca.
Jeśli chcesz nosić w nim tylko aparat, znając jego wymiary możesz pokusić się o allegro.
Ja do swojego C770 byłem gotów kupić oryginał na allegro 169PLN (normalnie ździerstwo), ale postanowiłem przed wydaniem tej kasy sprawdzić jak ten pokrowiec wygląda. Moim nadrzędnym celem w zakupie pokrowca było to, aby wszystko, czyli całe oprzyrządowanie (ładowarka, kable, dodatkowe baterie, karty itp) zmieściło się w pokrowcu.
Zjeździłem wiele sklepów z moim aparatem i jego akcesoriami po to, aby mierzyć i mierzyć.
Już zwątpiłem w to, że znajdę coś odpowiedniego, ale na szczęście znalazłem
Mój zakup to: logic case dcs75
http://online.bestcom.com.pl/produkty?cmd=BROWSE&type=idet&id=40331&gs=
Miał kosztować 129PLN(tak było na metce) a kupiłem go za 79PLN (taką mieli cenę w systemie :-)) w Starym Browarze w Poznaniu w odpowiedniku mediamarkt (jakoś zapomniełem nazwe tego sklepu) Szukaj też w pokrowcach na kamery. Tam właśnie znalazłem mój.
Pokrowiec jest super, nie za duży, mieści wszystko w tym w pełni bezpiecznie aparat który jest umieszczony poprzecznie.
Oryginał, ledwo mieścił aparat.
Pozdrawiam.
Poszukaj tez w supermarketach. Ja w Carrefourze na hali kupilem torbe o nazwie Bluesky, ktora kosztowala 39zl a wyglada identycznie jak Vanguard Polo 26 za 114zl czyli tak:
http://www.cyfrowe.pl/files/POLO_26_duze.jpg
Oprocz metki producenta torba nie rozni sie absolutnie niczym od powyzszej. Solidnie wykonana - jestem bardzo zadowolony.
Wiem ze szukasz mniejszej ale pamietam ze tam byla cala seria toreb tego producenta - w roznych wymiarach.
O właśnie, o tej właśnie mówiłem.
Taką ja też kupiłem.
Producentem jest firma Hama.
Aparat mieści się bez problemu a i akcesoriów też wejdzie troche
Jest HAMA Bluesky i jest tez sama marka Bluesky.
Ja mowilem o samym Bluesky. HAMA sa sporo drozsze.
:-)
Sporo droższe?
To ja nie wiem ile zapłaciłem ale napewno nie przekraczało to 70 zł, a miejsca jest....