Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Serwis Olympusa - sprawdzony

(A)rturo
9.02.05, 14:22
Moj Olympus C-4000 w pewnym momencie zaczela chodzic troszeczke ciezko dzwignia zoomu w pozycji W, a ze jestem perfekcionista w takich sprawach - lapie za sluchawke i dzownie do Olympus - Polska.
A ze aparat na gwarancji to zamowilem kuriera do domu - UPS i wysylka na Dusznic na koszt Olympusa.
Zalaczylem dowod zakupy sprzet + gwarancje + klubowe pisemko :) I dzis aparat mam z powrotem - dzwignia zoomu dziala idealnie.
Odeslano sprzet na wlasny koszt firmy. zalaczono adnotacje o naprawie - tutaj zalacznik: http://arturo.serv01.net/olympus/upload/pliki/skan_olympus.jpg
C-4000 wyslany 26 stycznia a dzis 9 lutego. Czyli naprawa trwalo 12 dni roboczych.
Tylko wyslalem im z folia na LCD a odeslano bez foli :(
Jeden minus calej operacji.
Jednym slowem szybko i bezbolesnie zalatwili cala sprawe.
Dobrze miec gwarancje , bo z byle pierdolkami mozna sie zglaszac...

Draxan
9.02.05, 14:25
No i Olympus PL stara sie jak moze :D
Oczywiscie zdaza sie najlepszym wpadka, ale czasami usterka wydaje sie byc banalna a w koncowej sprawie wcale tak nie jest.

Jeronimo
9.02.05, 21:44
Mam nadzieje ze Olek C4000 zoom jest twarda sztuka.

Kurde dzis robilem sesje foto ktora trwala 4h i po przegraniu fotek (z 3 razy) mialem problem z odlaczeniem sprzetu od kompa. Poprostu mimo tego ze kabel USB byl odlaczony, przelacznik na OFF to aparat swiecil sie ze dziala. Musialem wyjac akumulatorki. Mam nadzieje ze nic sie nie skopalo... bo ostro dzis musial sie nagrzac.

Arras
10.02.05, 00:35
no to dobry (mały) znak.... :)...

ps. jeronimo - kiedy efekty sesji? popatrzyłbym.

Jeronimo
10.02.05, 01:40
no narazie nie wiem.. czekam na piatkowa sesje z inna modelka. Ogolnie mam w planie zrobic sobie ladne portfolio fotografa... ale to jeszcze troche czasu minie.... Tak wiec teraz fotek nie bedzie :P

mjr
10.02.05, 12:49
To ciesze się, ze Ci naprawili

Ja niestety taki ucieszony ni ejestem

W pon osatecznie będe wiedział, czy zwrot kasy za 750, czy lepszy model biore za dopłata

Jeronimo
10.02.05, 13:00
@mjr
a co u Ciebie sie stalo z 750tka?

mjr
10.02.05, 22:47
Wszystko zaczeło się w wakacje.
Oddałem pierwszy raz bo słabo ostrzył i miał brudny obiektyw.
po powrocie nie wyczyścili mi go a za to doprowadzili do stukajacego AF :[
I od tamtej pory był 5 razy w serwisie i jak popsuli tak nic nie naprawili :(

Wiec przestałem się cackać - bo aparat wygląda jak nówka - i zarządalem zwrotu gotówki z rekojmi.

W pon ma mi Media Markt dać ostateczną odpowiedz czy chca bym u nich zakupił nowy aparat dokładając do tej sumy co wydałem na 750 czy zwracają mi kase.