Zobacz pełną wersję : C-770 UZ a C-770 MOVIE (zagwostka)
Witam przegladajac allegro przypadkiem natknalem sie na aukcje sredbnego olka c770 ktorego to sprzedawca zachwalal tak: "NIEDOSTĘPNA w Europie, posiadająca lepsze parametry
od wersji Movie (aparat koloru czarnego) - patrz pogrubione wpisy w poniższej tabeli specyfikacji." Mysle sobie bredzi ale porownalem sobie zdjecia wersji srebrnej z czarna, no i w sumie nazwami one sie roznia. Ba wiecej patrzac w artykulach na stronie klubu.. tez napotkamy dwa rozne testy na pierwszy rzut oka tego samego aparatu. Mam teraz zagwostke czym sie roznia miedzy soba te aparaty poza nazwa i miejscem sprzedazy (srebrny stany i japonia, czarny europa) ??... a oto linki:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41427690 <<< na zdjeciu jest czarny z napisem MOVIE
http://www.olympusclub.pl/?s=news&id=80dzial=2 <<< w tescie sa porownania Ultra Zoomow (czarny i srebrny)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40985779 << owa aukcja ktora wzbudzila moje zaniepokojenie dziwnym opisem
http://img.digitalshop.ru/img/big/cmp/c770uz_black.jpg << czarny Movie
http://www.imaging-resource.com/PRODS/C770/ZFRONT.JPG << srebrny UZet..
No, nie roznia sie niczym. Czy ta srebrna lepsza? Lepiej odbija swiatlo i aparat sie mniej grzeje. Patrzylem, na stronie producenta jest tylko jeden 770. Jest on UZ, ale dodatkowo Movie (bo ma filmy MPEG-4).
No-shadow Kick
7.02.05, 14:31
Koleś chce sprzedać drożej to i brednie wypisuje. Popatrz uważnie na te pogrubione pozycje :twisted:
To jest jeden i ten sam aparat. Jedyne co może być innego, jeśli to aparat niedostępny w Europie, że na wyjściu TV ma system NTSC a nie PAL.
Pozdrawiam
Dokladnie to jeden i ten sam aparat.
Pewnie przytargal go z azji a tam troche inaczej aparaty sie nazywaja.. nic wiecej.
Wszystko inne jest to samo
Bawiłem się w sobotę c770 srebrną przywiezioną ze Stanów. Nic odkrywczego w niej nie odkryłem jak w modelach sprzedawanych w Polsce, co do systemu TV to ma zarówno PAL jak i NTSC.
Dokładnie! Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem. Nabylem razem z karta 256MB, a cene uwazam za dobra :-). Tylko mam problem ze zgraniem "tych cudów" do komputera. Czy w kazdym windowsie trzeba wgrywac stry do niego? zainstalowalem to oprogramowanie Camedia 4.2 usiluje przez USB sie podpiac.. Komunikat na olku "one moment" :x a a na kompie komunikat ze urzadzenie jest uszkodzone (czy jakos tak) i nici z prozpoznania (WinXP.he). Probowalem tak na dwoch roznych kompach.. Co robie zle?
...a cene uwazam za dobra :-).
ile dales?
...a cene uwazam za dobra :-).
ile dales?
1790zl aparat razem z karta 256MB no i 16MB oraz futeralem.
a kupowales przez neta? czy osobiscie gdzies? bo jak przez neta to moze inne tez sa tanie :P przydaloby sie wiedziec ;)
a kupowales przez neta? czy osobiscie gdzies? bo jak przez neta to moze inne tez sa tanie :P przydaloby sie wiedziec ;)
no problemos amigos:
www.fotorimex.pl
sa w Warszawie a konkretnie Wesoła :), wydaje mi sie ze ceny maja konkurencyjne.
no a w Stanach za 380 $ kupi...........
no a w Stanach za 380 $ kupi...........
a kupi kupi... a dolicz do tego jeszcze transport.. mimo ze dolec jest bardzo tani to i tak koszt wyjazdu dobija, i po jedna sztuke nie oplaca sie leciec. u handlarza taniej raczej sie nie znajdzie, ja moglem kupic za 1900zl (+128MB) oraz za 1850zl (tylko z 32MB) w polowie stycznia. Nie kazdy ma rodzinke w stanach. :? Ten model (c-770) jest oficjalnie sprzedawany w Polsce w cenie min. ~2100zl (tak bedzie u importera Olympusa, czyli de facto w Fotojokerze i w jeszcze jednym miejscu w tej chwili nie pamietam gdzie, bo one tylko maja oficjalna dystrybucje Olkow na Polske - czy sie nie myle?). Sam aparat z 16MB mozna bylo nabyc za 1650pln ale gdzie kupisz karte za 140zl 256MB?
Właśnie chodzi mi jak ktoś ma rodzinke.... a swoją droga cogo oni mogą miec takie ceny a my nie :(
Sam aparat z 16MB mozna bylo nabyc za 1650pln ale gdzie kupisz karte za 140zl 256MB?
Zobacz na allegro, dzisiaj widziałem tam 512 MB za 220 zł
Właśnie chodzi mi jak ktoś ma rodzinke.... a swoją droga cogo oni mogą miec takie ceny a my nie :(
20 lat za murzynami... :)
Zobacz na allegro, dzisiaj widziałem tam 512 MB za 220 zł
jakos nie mam przekonania do allegro, do tego dochodzi koszt przesylki :)
Ja juz jestem stary Allegrowicz :lol: Ponad 120 transakcji na karku :D
Jeszcze nikt mnie nie oszukał. Mam właśnie zamiar kupić 512 xD ale cały czas ceny spadają więc jeszcze poczekam.
Ja już jestem średni allegrowicz - 40 transakcji na karku- w tym 4 aparaty cyfrowe i akurat dziś kupiłem xD Olympusa 128MB za 80 zł, razem z kosztami przesyłki. Wczoraj byłem w MediaMarkt, patrzę xD za 179 zł, wrzuciłem do kosza i dopiero przy kasie z nudów stojac w kolejce dojrzałem ,że to 128 MB. Byłem pewien ze 256, bo za taką kasę. Dodam, że na allegro 256MB jest tanij niż 179. I za 140 spokojnie się da wytargować
Aktualnie na allegro 770 jest od 1579 zł.