Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia w hali sportowej

sebastan
21.01.05, 01:04
Jeśli kogoś interesuje, jak radzi sobie C 760 w hali sportowej bez lampy to podaję link do takich próbek
http://www.kaczory.net.pl/~sebastian/nowa_strona_1.htm

Piszę o tym , bo kiedys gdzies widzialem takie pytanie.
Zdjęcia w wiekszości z max zoomem, ISO 200 (zaluje ze nie sprawdzilem 400), robione "z ręki"

(A)rturo
21.01.05, 02:39
Kurde mogles wygenerowac jakims generatorem do galeri tak to sie nie porecznie oglada :(

bigoss
21.01.05, 03:09
tak naprawde to chyba trudno bedzie tu ocenic jakosc fotek, bo male sa... wady obrazu to raczej osobiscie wolalbym obejrzec 1:1... ale wydaje mi sie ze WB zostal zle dobrany (nie wiem czy byl to ktorys ze zdefiniowanych czy manualny (w EXIF'ie żrodlo światla: nieznany)... maja jakas taka zolta poswiate... albo mi sie wydaje :) no i ciekawy jestem ziarna... bo w moim 5060 szumy mnie irytuja troszke ;)

sebastan
21.01.05, 03:33
Na życzenie (A)rturo zmieniłem w galerię...
Co do WB, korzystałem z auto, na wyświetlaczu wyglądało OK, ale w kompie okazało się, że poszedł bardzo w stronę czerwonego. A chciałem, żeby biała koszulka była biała a nie różowa i wydaje mi się, że efekt odpowiada rzeczywistemu obrazowi.Stąd dokonałem obróbki w PS tylko w zakresie Auto Lelels, Auto Color i Auto Contrast, oraz oczywiście zmniejszenie. Co do szumów spodziewałem się duuuużo gorszych efektów. Zdjęcia nie były odszumiane w kompie. Zamieściłem je tylko po to, by pokazać, jak mi się zachował aparat w hali, to była czysta partyzantka.
Jeśli kogoś interesują fotki oryginalne z aparatu, to proszę podać które, to zamieszczę link do oryginału.
Pozdrawiam
P.S. Pani z nr 11 to Kasia Skowrońska, a fotki pochodzą z meczu Nafta Gaz Piła- AZS AWF Poznań 3:1

nib
21.01.05, 12:00
cos mi sie wydaje ze motywem przewodnim zdjec byla wlasnie Skowronska :!: POZDRAWIAM

qwerty
21.01.05, 12:27
no własnie... ale nie dziwie sie autorowi fotek ;) szkoda ze zoom tylko x10 ;)

GieKa
21.01.05, 18:09
no własnie... ale nie dziwie sie autorowi fotek ;) szkoda ze zoom tylko x10 ;)

Następnym razem Sebastian usiądź w pierwszym rzędzie :D

Rick van Dyke
21.01.05, 19:06
fakt hehe, też jestem ciekaw różnicy :x :wink: