PDA

Zobacz pełną wersję : Przerzucanie zdjęć w terenie..?

endrju
11.01.05, 21:07
Witam wszystkich serdecznie!
Mój pierwszy post ma charakter zapytania.... Czy istnieje mozliwość przerzucania zdjęc z Olympusów na urządzenia typu mp3 playery. Pytanie może laickie ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi a temat chyba nie był poruszany (szukałem :lol: ). Czytałem gdzies, że istnieje taka mozliwosc ( zamiast dokupywać kolejne karty albo biegac w terenie z laptopem czy też "tank data" taka możliwość znacznie ułatwiłaby życie. Jeśli znacie opinie w tej materii to proszę o info. Z góry dzieki i Pozdrawiam.

(A)rturo
11.01.05, 21:41
Raczej nie.. no bo jak?
Player Mp3 nie ma takiej mozliwosci aby wrzucac na siebie dane lecz tylko jest do wrzucenia na danych..
Musialby miec jakis modol pobierania plikow

Muzzy
12.01.05, 01:05
Ja ostatnio tez cos próbowalem w tej kwestii wymyslic... jest tak ze sa urzadzenia ktore umozliwiają zgrywanie zdjęć na dołączony dysk twardy od laptopów. I nawet spotkałem się chyba z takimi które umożliwiają odtwarzanie muzyki w formacie mp3. koszt jednak takich nienajgorszej klasy urzadzen z dyskiem to ok. tysiączka wiec poki co sobie odpusciłem...

Jeronimo
12.01.05, 02:28
Mp3Playery to nie DataBanki.... player odtwarza muze i czasami ma funkcje pendriva ale nie ma przeciez wbudowanego kontrolera itp.

Jesli nie jedziesz na jakas pustynie to dobrym rozwiazaniem jest pojscie do cafe internetowej i zgranie sobie zdjec z aparatu na duzego pendriva :P

Pozdro

Draxan
12.01.05, 11:26
@Jeronimo
Co rozumiesz przez duzego pendriva, ja mam np karte 1GB i nie bardzo sobie jakos widze takiego pendrive, zostaje jedynie databank. i powiem wam ze calkiem fajne uzadzonka, mozna uzywac jako dyskow przenosnych na usb, czyli cos ala pendrive

koszt takiego uzadzenia to około 400zł + dysk twardy, ktory mozna kupic uzywany gdzies za trochu mniejsze pieniazki, oczywiscie calosc kosztuje około 1100zl ale warto :D
za t cene miec te 30 czy 40GB pojemnosci, do tego przypadloscia takich uzadzen jest to ze caly czas pracuje na podtrzymaniu i zjada baterie, gdzies po sieci krazyly plotki by robic odciecie kabelkow od baterii i wyprowadzac przycisk na obudowe, wtedy sie mechanicznie odcina baterie i kozysta z niej wtedy kiedy potrzeba, :D

Jeronimo
12.01.05, 11:51
o kurde 1GB.... dobra to ja sie zamykam.... zapomnialem ze tylko w moim aparacie wchodza max 128MB na karte :P

qjonik
12.01.05, 14:29
Istnieje mozliwisc kopiowania zdjec na Ipoda (odtwarzacz mp3 Apple'a) Jednak jest to dosyc droga opcja, oprocz samego Ipoda trzeba dokupic czytnik kart, lub specjalne urzadzenie pozwalajace skopiowac zdjecia bezposrednio z aparatu na odtwarzacz. Najtanszy ipod mozna kupic za jakies 1000zl, (ok 15gb chyba) czytnik ok 400zl.

vodnik
12.01.05, 22:32
Niestety przy urzadzeniach USB wyymagana jest struktura Master Slave. Wiekszasc urzadzen przenosnycch jest SLAVE wiec nie da sie ich wykorzystac. Niestety takie byly i sa zalozenia USB. Nawet PocketPC nie da sie polaczyc z aparatem po USB (nie znam takich co by mogly).