Zobacz pełną wersję : C-5060 - pytania początkującego
1. Ustawiam rozdzielczość na SQ 1600x1200, a po wyłączeniu i włączeniu aparatu mam HQ, odpowiednio wyższą. Czy można zrobić tak, aby aparat zapamiętywał ustawienia?
2. Mam w aparacie 2 karty: XD i CF. Gdy aparat jest podłączony do komputera, odczytuje mi tylko z XD, a przycisk wyboru karty wtedy nie działa. Czy jedynym sposobem odczytania karty CF jest wyjęcie XD?
3. Czy w trybie manualnym jest możliwe tylko ustawienie lampy na slow lub off ?
Dzięki za wszelką pomoc.
*_radosny_*
10.01.05, 10:53
1. Można tak zrobić by aparat pamiętał ustawienia - w menu SETUP musisz znależć opcję ALL RESET i ustawić ją na OFF
2. Nie pomogę Ci bo mam inny sprzęt
3. Z przyczyn technicznych w tym punkcie też Ci nie pomogę
Ale spokojnie - ktoś Ci udzieli pełnych odpowiedzi :)
Zrób tak, jak Ci poradził *radosny*, a pozostałe problemy też znikną. Aparat po ponownym włączeniu nie będzie się resetował do karty xD, a pozostanie przy tej, którą miałeś aktywną w momencie wyłączenia.
2. Przegladajac zdjecia (pokretlo trybu na zielonej strzalce) w zaleznosci ktora karte ogladasz to po podlaczeniu ta karte bedziesz widzial jako dysk, czyli przegladajac zdjecia z karty CF i po podlaczeniu kabelka do kompa bedziesz widzial zawartosc karty CF, analogicznie jest z karta xD
3. jak najbardziej, kolo ekraniku masz przychisk z blyskawica, tam zmieniasz rodzaj flasha
masz do wyboru albo wogole, albo wlasnie slow, czy chcesz na 1 czy na 2 kurtyne wybierasz w menu >> camera >> (blyskawica) slow, pamietaj o tym ze musisz miec wybrany wbudowany flash czyli opcja powyzej a w niej ustawione >> IN + (ikonka lampy)