PDA

Zobacz pełną wersję : Mam 760 i pare pytań

sebastan
6.01.05, 02:12
No, jak w temacie, otóż po wielu bojach myślowych, bez przemyślenia kupiłem C 760. Tak trafiłem w miaręokazję i poszło!!! Dostanę dopiero w piątek, więc zacząłem rozglądać się za instrukcją, więc rozsądnie dałem SZUKAJ a tu nic. Nie umiem chyba. Więc sciagnąłem manuala do 765. Oprócz 1 MPX różnią się czymś? Bo nie wiem. A tak wogóle dobrze zrobiłem? Dodam, że kosztował mnie 900 zł. Kupiony 2 m-ce temu

qwerty
6.01.05, 14:40
na www.foto-net.pl znalazłem:

Aparaty CAMEDIA C-765 / C-760 Ultra Zoom - podstawowe cechy:

- Odpowiednio 4.0 oraz 3.2 miliona pikseli

- 10-krotny optyczny zoom f2.8/3.7 (W aparacie małoobrazkowym odpowiednik obiektywu 38 - 380mm [C-765 Ultra Zoom] lub 42 - 420mm [C-760 Ultra Zoom])

(A)rturo
6.01.05, 14:47
Niczym sie nie rozni praktycznie tylko matryca wiec instrukcja do c765 jak znalazl ! :)
Gratulacje zakupu

No-shadow Kick
6.01.05, 16:49
Różnią się nie tylko matrycą, ale jak zauważył słusznie qwerty, jest nieco inny zakres ogniskowych. Reszta to już chyba to samo, nie jestem pewien co do obudowy, C-765 ma przód metalowy, a tył plastikowy. Jak jest w C-760 nie wiem :P
Ale funcjonalność oczywiście ta sama, więc instrukcja może być z innego modelu.

Pozdrawiam

sebastan
7.01.05, 22:30
No więc dostałem dziś C 760 i w porównaniu z 720 przeżyłem szok emocjonalny. Różnica in plus jest kolosalna.
Mam jednak kilka pytań do użytkowników 760. Czy to normalne, że:
1) po otwarciu flasha i jego ladowania na chwila gaśnie i wizjer i LCD
2) podczas pracy AF dostrajanie odbywa się skokowo, ale dostraja szybko i dobrze tyle że obraz na LCD nie zmiania się płynnie tylko tak jak wspomnialem skokowo
3) do czego moze mi sie przydac histogram, jak go odczytac i czy jest pomocny przy kompozycji fotki

Tyle na razie ale obiecuje cos jeszcze wymyslic.
Z góry dziękuję za odp , iż mam użyć opcji "szukaj"
Pozdrawiam

marwit
8.01.05, 01:55
1. tak, laduje w tym momencie lampe
2. normalne
3. dobry pytanie:) czyta sie go chyba tak aby byl jak najbardziej wypielniony tj. wysoko po lewej i coraz nizej az do konca w prawa strone w takim ukladzie zdjecie jest dobrze doswietlone, choc moge sie mylic

765 jak juz wiemy wiele od 760tki sie nie rozni

(A)rturo
8.01.05, 03:25
Co do histogramu polecam lekture mojego kolegi Radka:
http://cdrom.pl/index.php?title=Histogram

sebastan
8.01.05, 12:00
Hej, jak to mówią górale:)
1) Marwit dzięki za uspokojenie
2) (A)rturo, tekst o histogramie jest świetny. Jasny i zrozumiały. Dzięki.

Szkoda, że nie wyświetla się w trybie M, no ale w sumie tam mogę sugerować się też światłomierzem.
No, przyznam wciąż jestem oczarowany.
Na razię pytań nie mam, ale jak ktoś chce poopowiadać o 760 to chętnie poczytam, bo już mi tylko chyba japońskie i niemieckie (nie znoszę...) strony na ten temat pozostały nieprzeczytane.
A w sumie mam pytanie: Jak najlepiej usuwać aberrację w PS?
Jeszcze jedno pytanie - OLYMPUS Viever, skąd to wziąść?