PDA

Zobacz pełną wersję : Pisze FAQ potrzebuje pomocy

(A)rturo
2.01.05, 05:11
Zaczynam pisac FAQ sprzetowy dt. Olympusa.

Dopiero kilka pytan przyszlo mi do glowy:

-------------------
1.Kupiłem aparat poza granicami naszego kraju – posiada on tzw. EuroGwarancje czy taka gwarancja będzie realizowana w Polsce przez Olympus Polska?

2.Poszukuje instrukcji do mojego modelu Olympusa – skąd mogę ja pobrać?

3.W jakich krajach produkowane są aparaty Olympus?
Często użytkownicy jednego modelu mają aparat z różnych części świata: Made In Japa, Made In China.. Czy zdarzają się podróbki sprzętu ?

4.Skończyła mi się gwarancja na mój aparat, a sprzęt uległ uszkodzeniu gdzie mogę go serwisować?
------------------

Podpowiedzcie jakie jeszcze pytania moga sie znalesc. Chodzi narazie o sam sprzet

Pazurek
2.01.05, 13:55
Ogolnie olympusa czy bedzie podzial na poszczegolne modele? Bo np. w przypadku c4000 czesto zadawanym pytaniem jest "jak wlaczyc RAW". Ja za to bym chetnie zobaczyl w 100% sprawdzona odpowiedz na pytanie "jak podlaczyc do c4000 zwykla lampe blyskowa". :)

/EDIT - ups, wlaczanie raw pewno nie podchodzi pod kategorie sprzetowa?

Rick van Dyke
2.01.05, 18:50
Definicja pixel mapping i po co to, bo nie każdy wie:) (choc to tak srednio podchodzi pod kat. sprzetowa)
Wiele jest postow o glebokim resecie aparatu, o trybie awaryjnym itd..

8)

vodnik
3.01.05, 00:38
Reset aparatu, Czy mozna dodac date do fotki, czy da sie uzywaz olympusa jako kamerki internetowej - te chyba najczesciej sie pojawiaja.

Ryszard Sawiski
6.01.05, 14:49
Co warto dokupic zainteresowanym foceniem przyrody do 7xx oprocz tulejki i filtrow