PDA

Zobacz pełną wersję : c-8080 - kamera internetowa, USB

mar
29.12.04, 03:49
Czy c-8080 może pracować jako kamera internetowa?.
Nie wiem również czy można robić zdjęcia przy podłączonym kablu USB do komputera.
PS.
Instrukcja do olka jest tragiczna!

uranium
29.12.04, 08:32
może robić jako kamera i może być sterowany z kompa. program zwie zię cam2com.

Rick van Dyke
29.12.04, 14:01
NIe szkoda Ci aparatu na kamere internetowa?? :roll:
Lepiej kup zwykla internetówke :x a z aparatu rób właściwy porzytek :D

mar
30.12.04, 01:57
cam2com nie działa, nie wiem dlaczego. W okienku wyboru typu aparatu wybieram c8080 i po chwili info po angolsku, że program nie może połaczyć się z wybranym aparatem ??? O co chodzi?

marecki
30.12.04, 09:20
Nie wiem jak u ciebie ale ja do cam2com musiałem poszukać w sieci pewnego pliku (nie powiem ci jak sie nazywa bo nie pamiętam). Można o tym poczytać sporo w sieci. Ale chyba cam2com nie działa jeśli chodzi o webcama. Mozna tylko robić fotki sterując z kompa.

Pazurek
1.01.05, 15:00
Przeczytaj najpierw instrukcje do cam2com, jest tam napisane jak przelaczyc aparat w tryb sterowania przez komputer. Dopiero wtedy sie polaczysz. Chodzi o to ze olek (przynajmniej C4000) dziala w dwoch trybach komunikacji przez usb - albo jako urzadzenie ktorym mozna sterowac albo jako wymienny dysk.

uranium
3.01.05, 09:58
jak ci nie działa to poleceam również Pine Tree Computing Camera Controller. no to już musi ruszyć jako webcam

mar
4.01.05, 23:46
cam2com działa.
Natomiast Pine Tree Computing Camera Controller wywala same errory. Próbowałem skonfigurować wg opisu na stronie producenta programu, ale niestety, nie działa.