Zobacz pełną wersję : c-8080 - kamera internetowa, USB
Czy c-8080 może pracować jako kamera internetowa?.
Nie wiem również czy można robić zdjęcia przy podłączonym kablu USB do komputera.
PS.
Instrukcja do olka jest tragiczna!
może robić jako kamera i może być sterowany z kompa. program zwie zię cam2com.
Rick van Dyke
29.12.04, 14:01
NIe szkoda Ci aparatu na kamere internetowa?? :roll:
Lepiej kup zwykla internetówke :x a z aparatu rób właściwy porzytek :D
cam2com nie działa, nie wiem dlaczego. W okienku wyboru typu aparatu wybieram c8080 i po chwili info po angolsku, że program nie może połaczyć się z wybranym aparatem ??? O co chodzi?
Nie wiem jak u ciebie ale ja do cam2com musiałem poszukać w sieci pewnego pliku (nie powiem ci jak sie nazywa bo nie pamiętam). Można o tym poczytać sporo w sieci. Ale chyba cam2com nie działa jeśli chodzi o webcama. Mozna tylko robić fotki sterując z kompa.
Przeczytaj najpierw instrukcje do cam2com, jest tam napisane jak przelaczyc aparat w tryb sterowania przez komputer. Dopiero wtedy sie polaczysz. Chodzi o to ze olek (przynajmniej C4000) dziala w dwoch trybach komunikacji przez usb - albo jako urzadzenie ktorym mozna sterowac albo jako wymienny dysk.
jak ci nie działa to poleceam również Pine Tree Computing Camera Controller. no to już musi ruszyć jako webcam
cam2com działa.
Natomiast Pine Tree Computing Camera Controller wywala same errory. Próbowałem skonfigurować wg opisu na stronie producenta programu, ale niestety, nie działa.