Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gwarancja olympusa

kpiasecz
28.12.04, 15:59
Poniewaz pierwszy raz pojawiam sie na tym forum, to przede wszystkim witam i pozdrawiam wszystkich uzytkownikow !

A teraz do rzeczy

Jakis czas temu oddalem do serwisu moj aparat wraz z gwarancja. Poniewaz naprawa opoznia sie chcialbym zorientowac sie jakie mam mozliwosci z tego tytulu - no ale jak napisalem powyzej nie moge zerknac do dokumentu gwarancji bo zostal w serwisie.
W zwiazku z tym goraca prosba - jesli ktos ma mozliwosc zeskanowania polskiej gwarancji olympusa (podejrzewam ze jest taka sama dla wszystkich modeli) to bylbym wdzieczny na podeslanie na adres kpiasecz@gazeta.pl

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

kpiasecz
29.12.04, 12:26
Jezeli nikt nie ma mozliwosci zeskanowania gwarancji to prosze chociaz o informacje w jakim terminie gwarant zobowiazuje sie do usuniecia usterki.

Jezeli to ma jakies znaczenie to podpowiem ze aparat kupilem w grudniu 2004r.

Pozdrawiam

Rick van Dyke
29.12.04, 13:57
Przeczytaj ostatnia wypowiedz "mario222" z tego linku:
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=2521&postdays=0&postorder=asc&start=12

Pozdro!

piotr-pl
29.12.04, 20:20
"kpiasecz" jeżeli aparat nie był kupowany na firmę tylko prywatnie to najlepiej zawsze korzystać z ustawowych praw konsumenta "niezgodność towaru z umową" (ustawa wyjątkowo korzystna dla konsumenta zwłaszcza do 6 m-cy od zakupu sprzętu) wówczas sprzedawca ma obowiązek w okresie 2 lat od zakupu rozpatrzyć reklamację w terminie do 14 dni,(jeżeli tego nie zrobi to musi wypełnić twoje roszczenia),
jeżeli chodzi o gwarancję i jeżeli z niej korzystasz to przystajesz jednocześnie na warunki w niej zawarte (a je ustala gwarant w karcie gwarancyjnej) tzn, jezeli sobie zastrzegł, że reklamacje są rozpatrywane w czasie np: do 2 miesięcy to tak będzie.

kpiasecz
30.12.04, 16:31
piotr-pl - dzieki za odpowiedz,
doskonale zdaje sobie sprawe, ze korzystajac z roszczen przyslugujacych mi z gwarancji moge skorzystac tylko z tego co w gwarancji jest zapisane.
Problem polega jednak na tym, ze oddajac aparat do serwisu oddalem takze dokument gwarancji i stad moja prosba o zacytowanie obowiazkow gwaranta w kwestii usuwania usterek z dokumantu gwarancji.

Pozdrawiam