Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SP2 a C740UZ

Kozi
28.12.04, 11:43
Witam wszystkich. Mam następujący problem. Po zainstalowaniu SP2 do Win XP komputer nie widzi aparatu. Po podłaczeniu kabla do USB jest informacja o znalezieniu nowego sprzętu i na tym koniec. Aparat nie reaguje do momentu odłączenia kabla, a komputer nie widzi karty pamięci w aparacie. Czy ktoś miał podobny problem i zdołał go rozwiązać? Serwis Olymusa nic ciekawego nie poradził.
Pozdro.

miro
31.12.04, 00:01
hehe SP2 jest bardzo nie dopracowany i wszedzie trabili ze lepiej go nie instalowac...

vodnik
31.12.04, 00:39
Nie tyle nie dopracowany, co wyciska z XP max bezpieczenstwa, co wiaze sie z wiekszymi rygorami co do zgonosci sprzetu, dostepu z poziomu peryferiow do zasobow systemowych itp, itd. Pracuje w firmie - dystrybucja i wsparcie techniczne dla oprogramowania przemyslowego i wiem, ze po instalacji trzeba sie mocno napracowac, aby funkcjonalnosc byla zachowana.

luc4s
31.12.04, 00:56
Ja tam nie narzekam, wszystko mi działa z SP2. Na dodatek ulepszyli w nim obsługe sieci wifi wiec jestem :lol:

Kozi
1.01.05, 12:46
hehe SP2 jest bardzo nie dopracowany i wszedzie trabili ze lepiej go nie instalowac...
Nie wiem czemu mają służyć tego typu wypowiedzi ...
Ja tam znalazłem dużo pozytywnych informacji i sam jestem zadowolony z działania systemu po zainstalowaniu Sp2.
Tyle się koledzy napisaliście - a problem pozostał

luc4s
1.01.05, 14:37
A próbowales podłaczyć do innego gnazda USB? Ostatnio tak miałem, ze podłaczyłem do innego Usbeka i się komputer i aparat zawiesił.

Kozi
2.01.05, 15:44
Witam. Rozwiązałem problem. Podłączyłem aparat do kompa, Wcisnąłem power i jak zwykle znalazł nowy sprzęt C740UZ i zaraz potem dał komunikat, że sprzęt nie został zainstalowany poprawnie i może nie działać - i nie działał. Ale z panelu sterowania wybrałem dodaj nowy sprzęt, zaznaczyłem opcję przeszukiwania windows update - chwile komputer pomieszał i zainstalował poprawnie sprzęt. Nie jestem w stanie powiedzieć czy ściągał coś z netu ale ważne że wszystko jest OK.
Pozdro