PDA

Zobacz pełną wersję : Pilne! - pomoc z zdiagnozowaniem

maland
27.12.04, 23:57
moj aparat: olympus c-740 "przezyl" niedawno udapek :arrow: ze sredniej wysokosci. troche rozjechala mu sie obudowa, ale to juz naprawilem i nic nie widac :) problem jest jednak taki, ze skopały mu sie troche funkcje. Na razie zauwazylem ze przy kasowaniu zdjec. zamiast tylko wyswietlic zapytanie Erase - yes/no on przeskakuje pomiedzy wyswietlaczem a wizjerem :/ czy ktos wie jak mozna to naprawic bez oddawania go do serwisu? aha no i podstawowe pytanie:
Czy jest jakis punkt np. w Warszawie gdzie moglbym zaniesc Olka a oni by mu zrobili jakis komputerowy test, czy wszytsko inne dziala poprawnie.boje sie ze moglo mu sie cos stac, a ja golym okiem tego nie zauwaze. np popsuly mu sie jakies funkcje pomiarowe, czy cos z ustawianiem optyki.
z gory dzieki za pomoc.
Andreas

luc4s
28.12.04, 18:16
Tez tak miałem, nawet nie po upoadku, to jest chyba błąd oprogramowania. Spróbuj wyjąc na noc baterie i zresetować go z menu serwisowego.

maland
29.12.04, 01:14
hmm u mnie to na pewno jest z powodu upadku, bo te dziwne rzeczy zaczeły sie zaraz po zajsciu.
a co do zesetowania go z menu serwisowego - to co masz na mysli, bo nie bardzo wiem co mam zrobic :(
dzieki za pomoc :)

Andraes

luc4s
29.12.04, 20:29
przy otwartej klapce pamięci właczasz aparat i wciskasz na 2 sekundy przycisk menu i quick view, właczy się menu serwisowe a tam opcja reset.

maland
31.12.04, 00:43
wielkie dzieki za pomoc. jednak to nie pomoglo :(
prosilbym jednak o info czy moglbym go gdzies przebadac - ustalic inne usterki i gdzie najlepiej serwisowac olympusa?

paulina
8.01.05, 19:54
Witaj maland

Wiosną miałam ten sam problem.I kiedy tu trafiłam poradzono mi abym zajrzała pod adres http://www.eurocolor.pl/aa_o_fir_kontakt.php
Myślę, że nie zostanie to potraktowane jako reklama, ale szczera pomoc i forma spłaty mojego długu wdzięczności.
Dodam,że po naprawie aparat działa bez zarzutu,choć już go "zdradziłam" po zakupie Canona EOS 10D. :D