PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wyświetlaczem w C-460

f2
27.12.04, 19:55
wiem, ze dla niektorych problem moze sie wydawac smieszny, ale informuje ze jestem poczatkujacym uzytkownikie..
chodzi mi o to, ze nie moge ustawic podgladu obrazu na monitor w trybie fotografowania, szukalem w instrukcjach, ale jezeli stosowac sie do tego co tam pisze, to nie powinno miec takiej sytuacji..
gdy odsune klapke do konca, pojawia sie czarny napis,zielona lampka miga, a obiektyw wysuwa sie i chowa dwukrotnie.. nie wiem, co zrobic, pewnie nie potrafie ustawic czego, ale nie moge zrobic nawet 1 zdjecia..
bylbym bardzo wdzieczny za jak najszybsza pomoc

stanley555
16.01.05, 01:09
Witam.
Prawdopodobnie problem tkwi w przesuwającej się przedniej części, odsłaniającej obiektyw. Za daleko sie wysuwa i z tego powodu najedzie na krańcówkę włącznika aparatu a następnie zjedzie ( wtedy chowa sie obiektyw). Mechaniczna sprawa. Aparat po włączeniu się zapala na chwilę wyświetlacz a następnie gaśnie. Można wtedy robić zdjęcia ( oczywiście po prawidłowym wysunięciu sie obiektywu) jak typowym aparatem, patrząc na obiekt fotografowany poprzez oczko. Aby widać było to na wyświetlaczu, trzeba przycisnąć raz przycisk na tylnej części aparatu (odtwarzanie). Jeśli w posiadaniu nie Masz instrukcji obsługi, to można ściągnąć .
Posiadam model c-200 i na nim bazowałem się odpowiadająć na te pytanie. PDF-a do 460 mam - mogę przesłać, albo podac link do jej ściągniecia.

Pozdr.
Stanisław