Zobacz pełną wersję : Wspolne spotkanie klubowe?
Nasz klub istnieje juz 2 lata ale jak dotad nie bylo mozliwosci poznania sie.
Kolega Draxan wpadl na pomysl aby spotkac sie wspolnie w jakis weekend.
Np. Gory np. Zakopane na Wiosne kiedy gore nabieraja kolorow.
Spotkanie 3 dni.
Piatek - przyjazd, rozpakowanie sie, zapoznanie..
Sobota: Rano plener, potem pokaza aparatow OLYMPUS w mini studiu [przez przedstawiciela firmy OLYMPUS lub przez naszych klubowiczow..]
itd... Wszystko do ustalenia
W niedziele powrot wieczorem.
Zakwaterowalibysmy sie w jakims hotelu [o dosc dobrym stanardzie] gdzie doba wynosila by ok 50zl na dobe , z jakas sala na pokaz, rozmowy itd.
Mysle ze mozna bylo by pomyslec o znizce jesli bylo by wiecej osob...
Calkowity koszt pobytu mysle ze zamknol by sie w 200zł z jedzeniem itd..
Jest nas w klubie blisko 2000 osob liczac serwis i forum. Z najrozniejszych miejsc Polski wiec napewno niektorzy by samochodami jechali i mogli by zabrac tych ktorzy ich nie maja wiec pdoroz byla by juz tansza...
Teraz pytanie do was czy was by to interesowalo?
Spotkanie bylo by za jakis czas [no wlasnie kiedy by najlepiej odpowiadalo - jakis miesiac? marzec/kwiecien/maj?]
W weekend wiekszosc osob nie ma szkoly, pracy.. Czyli w piatek spokojnie by dojechali do zakopanego.
Z Warszawy jedzie sie samochodem okolo 5-6godzin , problem tylko jak ktos w Szczecinie mieszka bo to cala Polska do przejechania
Czekam na wasze reakcie.. Kto by sie ewentualnie pisal, kiedy by wam odpowiadalo itd.
hmmm odemnie to juz bardzo daleko, bo ok 12 godzin jazdy, a nie lepiej by było gdzieś bardziej w centrum Polski? Fakt góry malownicze, ale plenery można znależć w całej Polsce :)
MichelCat: a gdzie np. ?
Bo ja znam tylko u mnie w Belchatowie :) Piekny osrodek wczasowy [zielen, woda itd] I indystrialna Elektrownia -> http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=217127 :)
Zakopane :roll: :arrow: :x ,
jejq, ludzie dajcie zyc, moze lepiej niech osoby z centrum Polski sie wypowiedzia co ciekawego mozna znalezc gdzies w takim miejscu aby kazdy mial w miare tyle samo... Bo co do tych 5-6h do Zakopca, to wybaczcie ale w cuda nie wierze... Sam wyjazd ze 100licy w piatek to okolo 45-90 minut.
Moze tak jak byla propozycja Belchatow, moze cos w okolicy Piotrkowa, przed sama 100lica tez jest ciekawy hotel, moze Polichno (albo Polihno,nie wiem jak sie pisze :P )... A plenery... nie powiem, wiosenne gory swietne, ale jesli ja sam jezdze po kraju caly tydzien, wracam do zonki do domq srednio kolo 20 kazdego dnia, to chcialbym cos blizej miec, by nie martwic sie czy pojade 7 czy 9 godzin w jedna strone (patrzcie tez ze czasem ktos ma kilka punkcikow na koncie u tych niebieskich kolegow...)
POZDRAWIAM
Witam.
Jeśli można coś zaproponować... Może nie jest to centrum Polski ale jednak dużo bliżej niż do Zakopa. Mówię o Górach ale Świętokrzyskich. Nie chodzi o to że jestem z Kielc i mam je pod nosem :) raczej o to że plenerów tutaj jest pod dostatkiem. Miejsca noclegowe też by się znalazły.
No więc jak???
Co by nie patrzec Belchatow to jakies 70Km od srodka Polski :)
Co do tej mojej propozycji przygotuje galerie zdjec i wam pokaze...
marekfe: a masz konkretne dane?
Co dokładnie chcecie wiedzieć? Hotel znalesc w Świetokrzyskim to nie problem. Miejsce na plener również (ruiny zamku, skansen, muzea, oczywiście Góry Świętokszyskie, klasztory, lasy, czego dusza zapragnie). Genralnie wszystko jest do dogadania.
Zakopane to byl ludzny temat :P
i Ciesze sie iz jest jakies zainteresowanie
dlatego tez poruszylismy to teraz, by zrbrac spokojnie pieniazki no i znalesc jakis "zloty srodek" jak to mowia :D
No, Zakopane faktycznie daleko, weźcie pod uwagę ludzi z dalekiej Północy... A w Świętokrzyskie już bliżej, ja jestem za - a można zabierać ŻONY I DZIECI??
Generalnie pomysł popieram. Zakopane mi jakoś nie leży bowiem musiałbym całą Polskę przejechać :) Proponuję znaleść kompromis i wytypować jakąś miejscowość która odpowiadała by większość. Możemy zrobić w tej sprawie sonde.
Pozdrawiam
Artur
Za 2 tyg pokaze to co ja proponuje.
Mozna zabrac zone, dzieci, dziadka itd :) Nie widze przeszkod
...Nie widze przeszkod...
...powiedzial slepy kon biegnacy w Wielkiej Pardobickiej :?:
w sumie to zakopca to troche mamy ;)
Za spotkaniem jestem jak najbardziej za!
Nie mam nic przeciwko spotkaniu na poludniu polski. Ale moze byc tez w centrum - tak zeby wszyscy mieli blisko.
Jezeli chodzi o poludnie polski, to moze nie przeladowane zakopane, ale piekna szczawnica? ewentualnie mozliwe byloby (tak mi sie wydaje) dogadanie sie z noclegami w willi marcie http://www.willamarta.pl...
o tak, szczawnica jest super...
Jestem za :D
Nie ważne Zakopane, Bełchatów, czy Szczecin... w skrajnych przypadkach to najwyżej 700km :P
Czieszy mnie iż części ludzi się ten pomysł podoba. I myślę że dojdzie do skutku takie spotkanie :D
No tak DraXan, ale jak widzisz chyba za wielu (bo chętnych Pań nie zauważyłem), to nas tam nie będzie...
A pomysł jest naprawdę grejt. Zrobimy plenerek, pooglądamy, podyskutujemy, wypijemy herbatkę z rumem...
Tylko please, nie za bardzo daleko od środka Polski, wszystkim będzie najłatwiej (albo może podobnie trudno) się zjechać.
Pozdrowienia
Tylko please, nie za bardzo daleko od środka Polski, wszystkim będzie najłatwiej (albo może podobnie trudno) się zjechać.
popieram przedmowce :!:
Narazie najtrudniej bedzie znalesc odpowiedni weekend ;]
wiec moze zastanowmy sie najpierw nad tym, pozniej nad lokalizacja, a na koncu nad cena, a na samym koncu nad "planem dnia/dni"
Ludzieeeeeeeeeeeeeee !!!
nie pchać się tak, miejsc już brak !!!
A tak na poważnie - odświeżam, bo widzę że temat umiera ...
be active please
pozdrowienia
Ludzieeeeeeeeeeeeeee !!!
nie pchać się tak, miejsc już brak !!!
A tak na poważnie - odświeżam, bo widzę że temat umiera ...
be active please
pozdrowieniaSorrki, że nie pisze tu nic,a le wiem, że na 100% w tym roku nie będe miał czasu an takei rozjeżdzanie się po kraju. .....
Ale códa się zdarzają więc może i też się pojawie z żona.
Powodzenie.
Ps: będe czytał i kontrolował przebieg tej "zarzartej" dyskusji ;)
Witam Lucjans z Oleśnicy
Z tego co widzę to traktujecie ten temat jak ?-no jak -tak jakby go nie było, albo przestał istnieć. A to ciekawa propozycja, spotkania się w gronie fanów aparatów wiadomej marki-OOOOOOOOOO--------s.To powinno nas integrować i zachęcać .Lokalizacja "Zlotego" wydaje się dobra Polichno kolo Bełchatowa środek Polski -wszyskim blisko.Osierodek spoko , byłem latem na szkoleniu , jest wszysko co potrzbne do tego typu imprez. Ceny są pezystępne jak na klasę tego obiektu.
Z wyrazami szacunku Lucjans.
OK Moja propozycja jest taka.
Niech ktoś da konkretną propozycję na temat wyjazdu. Nie ma przecież problemu dowiedzieć się o ceny miejsc noclegowych, tym bardziej że myślimy dopiero o maju.
Powiedzmy że na wybór propozycji (konkretne) mamy czas do końca lutego. Najlepszą wybierzemy i jedziemy.
Co wy na to???
No-shadow Kick
31.01.05, 23:25
:!:
Co do miejsca zdaję się na Was.
Właśnie zaczynam szukać pracy więc nie wiem czy uda mi się w maju wygospodarować czas (co przyniesie los tego nie wie nikt) ale naprawdę chciałbym się spotkać.
Pozdrawiam
Lucjans z Oleśnicy
Moje propozycje:
1. Polichno
2. Szczawno-Zdrój ,zamek Książ-koło Wałbrzycha ,plenery że głowa boli.
Z wyrazami szacunku Lucjans.
zamek Książ-koło Wałbrzycha
^ tam bylem ale to super w lecie no i nie bardzo centralna polska
Cześć. Doskonały pomysł to spotkanie więc chętnie wezmę w nim udział (jeśli spotkanie nie będzie kolidowało mi z pracą). A że nieszkam w wielkopolsce (40 km od Piły) to do gór mam jakieś 700km więc w moim przypadku góry odpadają. Preferuje jednak centrum polski, jednak zdam się na was jaka miejscowość bo nie znam tych okolic. Pozdrawiam Darass :-)
Czytam i czytam i niestety brak organizacji kompletny. Prawda jest taka, ze kazdemu pasuje niedaleko od domku. Mialem kiedys takie klimaty klubowe (Calibra Team).
Panie organizatorze, prosze wybrac miejsce i osoby zainteresowane beda musialy sie dostosowac. Przyjada badz nie przyjada, dodałbym...nigdy nie bedzie tak, ze kazdemu sie dogodzi i wiem to z wlasnych, klubowych doswiadczen. Co prawda na zloty przyjezdza powiedzmy 100-160 osob, ale czytajac moje z kolei forum, wiem ze niektorzy nosem kręcą, kręcili jesli o miejsce spotkania chodzi ;-) Tak czy inaczej, wazna jest pierwsza iskra, bo jak sie ludzie live poznaja, to beda chcieli na kolejne spotkanko przyjezdzac, a jak sie zżyją to nie opuszcza kolejnych a nowi beda ciekawi...wiec sa szanse ze grono stopniowo moze sie zwiekszac. Ja zaczalem w 2001 od ilosci 10 osob, w 2002 roku na zlocie osob juz bylo ponad 110.
;-)
Pozdrawiam
Pomyslimy! Miejsce wstepnie jest teretycznie :)
Pomyslimy! Miejsce wstepnie jest teretycznie :)
Najlepiej blisko Krakowa :?: :?: :?: :arrow: :wink:
polecam WLKP
centrum polski a mozna i na wszystko trafic - znajda sie i jakies gorki i woda
ewentualie moga byc np beskidy??
polecam WLKP
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://wiadomosc.info/forum/html/emoticons/yes.gif)
To mzoe Gory Swietokrzyskie? Ktos w ogole zajmuje sie organzacja spotkania? Trza wyznaczyc takowego i zdac sie na jego decyzje ;P
To mzoe Gory Swietokrzyskie?
Jestem za i to nie tylko dlatego że jestem z Kielc ale naprawdę miejsc urokliwych na takie spotkanie jest mase. Osobiście ostatnio nie mam za dużo czasu żeby się tym zająć. Mogę co najwyżej poszukać noclegów i przekazać namiary.
Pozdrawiam
Witam! Czyli co do miejsca i czasu spotkania jeszcze nic konkretnego nie wiadomo? Pozdro All!
Co prawda jestem tu od niedawana ale chętnie bym się przejechał :) Tylko pytanie zasadnicze kiedy i gdzie. Ostatnio byłem w Kazimierzu Dolnym.. całkiem fajnie tam jest.
Witam.
Ja się łapię byle nie na jakimś krańcu Polski. Polecam Kazimierz Dolny albo Góry Świętokrzyskie.
to moze cos w koncu ustalimy???
na przyklad 2-3 lipiec???
albo cos takiego???
dajcie jakas konkretny termin wyjazdu...
no i tak, zeby byl czas na zaplanowanie...
ja moge osobiscie polecic czestochowe, jest sporo ciekawych miejsc, a niedaleko czestochowy (dojazd miejskim autobusem) jest Olsztyn - czyli jura krakowsko-czestochowska...
ale bez konkretnych ustalen nic nie zrobimy...
proponuje teraz USTALIC DATE!!!!
TAK NA MIESIAC - POLTORA PRZED TERMINEM!!!
Zgadzam się z przedmówcą :) A miejsce faktycznie jest niezle. co do terminu to nie wiem jak inni ale przelom lipiec sierpiec lub sierpien odpada ze wzgledu na planowane wyjazdy urlopowe - przynajmniej tak mi sie wydaje ze najczesciej sie cos planuje wlasnie wtedy.
to przelom lipiec/sierpien odpada, bo rzeczywiscie jest najwiecej urlopow w tym terminie...
pozostaje nam:
polowa lipca (16 i 17 lipiec)
polowa sierpnia (13 i 14 sierp lub 20 i 21 sierp)
to glosujemy, kiedy najlepiej...
raczej sierpień bo pogoda lepsza. lipiec jest deszczowy.
kto jeszcze za sierpniem???
Byle nie 20stego sierpnia bo biorę ślub :-D
Na inne terminy się piszę :-D
W zasadzie w każde miejsce w Polsce.
Pozdro
ehhe no to gratulacje :-)
wszyscy przyjedziemy na slub i bedziesz mial 1000000 niezapomnianych fotek ze slubu :-)
Dzieki :-D Wspaniałe intancje :-D Obwaiam się jednak, że mogło by sie okiazać, że fotografów jest więcej niż gości :-D
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://wiadomosc.info/forum/html/emoticons/rotfl2.gif)
pozdro
Magus... a gdzie mieszkasz/???
Dzieki :-D Wspaniałe intancje :-D Obwaiam się jednak, że mogło by sie okiazać, że fotografów jest więcej niż gości :-D
No spoko, ja tam tańczyć nie lubię, więc mi pasuje. Stół bigos, ogórki, liter i damy radę. A przy okazji się jakimś wypasionym E-1 pobawię:)
W zasadzie w każde miejsce w Polsce.
Pozdro
i to mi się podoba!
a nie jakieś tam
byle nie na jakimś krańcu Polski
ja mogę nawet podskoczyć na drugi kraniec Polski. Np do Kielc ;)
A tak poważnie, to myślę, że o wiele ważniejszy od miejsca jest termin. Powinien zostać sztywno ustalony przez organizatora spotkania - (A)rturo to o Ciebie chodzi - później organizator powinien rozważyć propozycje dotyczące miejsca (ewentualnie narzucić jakieś konkretne) i wówczas, każdy może się zastanawiać czy pasuje mu dany kraniec i termin, czy też nie. Jak nie może oddalać się od miejsca zakotwiczenia o dalej niż 50km, to niech siedzi sobie sam i pstryka fotki klawiatury.
Ja nie chcę proponować żadnych wygodnych dla mnie terminów, czy też miejsc. Jeśli tylko będę mógł, to chętnie wezmę udział w tej zabawie.
pozdrawiam
no to czekamy caly czas na propocyzje Admina:)))